Kvalifikacije za Euro

Grci poručili: Od prve minute protiv BiH na pobjedu

Utakmica osmog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 Grčka-BiH igra se sutra, 15. listopada, na Olimpijskom stadionu ”Sryros Louis” u Ateni.
Sport / Nogomet | 14. 10. 2019. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Očekuje nas teška utakmica u kojoj će se sastati dva različita tima, sa različitim ambicijama'', rekao je Nizozemac rođen u Kanadi John van't Schip, izbornik nogometne reprezentacije Grčke, javlja reporter Anadolije, te dodao:

”BiH ima šanse da se kvalificira na EURO 2020, dok mi pravimo novi tim. Želimo ostati u ritmu kao u susretu prije dva dana sa Italijom u Rimu. Usprkos porazu (0:2, op.a.) igrali smo bolje, ali protiv BiH pokušat ćemo se poboljšati kako u obrani, tako u napadu. Nastojat ćemo učiniti susret teškim za kvalitetnu Bosnu i Hercegovinu”.

Na pitanje da li će kao u Rimu, i protiv BiH Grčka uglavnom fokusirati se na obranu, van't Schip je odgovorio:

”Drugačiji protivnici. Italija je odlična, ima sve pobjede i kvalificirala se na EURO 2020. Za sutra se spremamo da pokušamo odigrati opet dobro u obrani. Međutim, protiv BiH težit ćemo dodatnoj agresivnosti, ali i željeti više kontrolirati posjed lopte. Vjerujem da će neki naši igrači pokazati novu snagu i samopouzdanje koje smo stekli u Italiji”.

Anastasios Bakasetas, nogometaš turskog Alanyaspora i reprezentativac Grčke nije bio diplomat poput izbornika. Van't Schipa, te je reprezentativcima BiH poslao jasnu poruku:

”Imamo dobre igrače. No, istina, u zadnje vrijeme nam ne ide kao kolektivu. U Italiji smo napravili dobar korak, iako smo izgubili. Trebamo slijediti plan trenera i od prve minute  sutra krenuti ka cilju, da osvojimo tri boda. Dakle, želimo pobijediti”.

Utakmica osmog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 Grčka-BiH igra se sutra, 15. listopada, na Olimpijskom stadionu ”Sryros Louis” u Ateni sa početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjoeuropskom vremenu.

Osim susreta u Ateni, u grupi ”J” sutra se sastaju Helsinkiju od 18 sati Finska-Armenija, te od 20.45 u Vaduzu Lihtenštajn-Italija.

Poslije sedam odigranih kola Italija, koja je već osigurala nastup na narednom Europskom prvenstvu, prva je u grupi ”J” sa maksimalnim 21 bodom. Slijede Finska 12, Armenija i BiH po 10, Grčka pet, te Lihtenštajn sa dva osvojena boda.

Kopirati
Drag cursor here to close