UEFA kategorija 3

Grbavica će u punom sjaju dočekati reprezentaciju

Sport / Nogomet | 12. 09. 2017. u 09:15 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Željezničar priopćio je da će radovi na rekonstrukciji stadiona Grbavica za utakmicu između reprezentacija BiH i Belgije biti završeni do 1. listopad čime će ovaj stadion zadovoljiti UEFA-inu kategoriju 3.

Vrijednost radova je 147.444 KM. Troškovi servis terena iznose 19.949 KM, a podrazumijevaju vertikuliranje i aerizaciju terena, posipanje pijeska i treseta, dosijavanje travnjaka, prihranjivanje, skidanje i vraćanje busenja sa ravnanjem podloge, bušenje i sanacija drenaže.

Novinarske lože bit će proširene izradom dodatnog radnog stola sa 35 mjesta, a postojeća novinarska loža bit će ustakljena.

Bit će izvršeno i renoviranje prostorija ispod zapadne tribine (flash room) u kojima će biti ostava za opremu medija i svlačionica za dječake koji dohvaćaju lopte. Također, izvršit će se molerski radovi na kompletnoj galeriji (prostor tribine između dva ulaza) sjeverne tribine i uređenje svih ulaza.

Bit će izgrađen novi toalet za gostujuće navijače (muški ženski) i prostorija za prodaju pića za gostujuće navijače. Iako postoji već renoviran toalet potrebno je izgraditi novi kod ulaza 7 kako bi se razdvojio i olakšao put za gostujuće navijače, priopćeno je iz FK Željezničar.

Bit će izgrađena i nova proširenja centralne platforme za glavnu kameru, platforma za kameru u liniji šesnaesterca na krovu tribine, hodna staze iznad VIP salona i po krovu zapadne tribine do platforme, izgrađen i montiran toranj i platforma za kameru u liniji šesnaesterca između zapadne i južne tribine, platforma u sjevernoj tribini za kameru, demontaža i izmještanje postojećih jarbola, proširenje postojećih konstrukcija klupa za rezervne igrače, kupljeni novi golovi...

U tijeku su i radovi na rekonstrukciji reflektorske rasvjete što financira Nogometni savez BiH, a to je najznačajnija stavka pripreme Stadiona Grbavica za reprezentativni susret sa Belgijom.

U prošlom mjesecu započeti su i radovi na adaptaciji tri prostorije u galeriji na sjevernoj tribini koje će se koristiti za prodaju pića.

Kopirati
Drag cursor here to close