Champions League

Građani preokretom napravili veliki korak prema finalu

Manchester City je u u dvoboju teških bogataša na Parku prinčeva u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka s 2:1 pobijedio PSG. Posebno su kod Parižana podbacili Mbappe i Neymar u drugom poluvremenu...
Sport / Nogomet | 28. 04. 2021. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Manchester City je kao gost pobijedio PSG s 2:1 i napravio veliki korak prema plasmanu u finale. Građani su postigli dva pogotka bez istinski dobrog udarca prema golu i to je ono što za PSG može biti dodatni psihološki problem.

PSG je poveo u 15. kada je zabio Marquinhos nakon asistencije Di Marije iz kornera.

City je do preokreta stigao u nastavku. Prvo je u 64. minuti izjednačio De Bruyne iz udarca koji je zapravo bio ubačaj, no prevario je Navas.

Preokret gostima donosi Mahrez u 71. minuti iz slobodnog udarca, a pogodio je kroz živi zid. Igrači domaćina jednostavno su napravili uslugu gostima, stvorivši rupu kroz koju je lopta neometano prošla.

Od 77. minute Parižani su morali igrati s igračem manje nakon što je Gueye grubo startao na nogu Gundogana i zasluženo dobio crveni.

Građani su tako stigli do velike prednosti uoči uzvrata koji nas na Etihadu očekuje za šest dana.

Posebno su kod Parižana podbacili Mbappe i Neymar, pri čemu je Francuz bio apsolutno odsječen i bezvoljan, dok je Brazilac pokušavao, ali bez velikog učinka.

Generalno gledano, oba engleska predstavnika u poluzavršnici Lige prvaka, kako City, tako i Chelsea, pokazali su znatno više od svojih takmaca. Hoće li to biti engleski finale, znat će se za tjedan dana.

Chelsea je već jednom igrao finale protiv drugog engleskog kluba, a bilo je to 2008. u Moskvi, kad ih je svladao Manchester United nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Zadnji put su engleski klubovi u finalu Lige prvaka igrali prije dvije godine na Wandi Metropolitano (Madrid), a Liverpool je slavio 2:0 protiv Tottenhama.

Kopirati
Drag cursor here to close