Zasad

Grad podržao utakmicu Hrvatske na Poljudu, Hajduk neće sudjelovati u organizaciji

Marin Brbić je podsjetio da problemi između HNS- a i Hajduka nisu od jučer, ali se počelo o njima razgovarati.
Sport / Nogomet | 24. 06. 2019. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija 10. listopada će kvalifikacijsku utakmicu za EURO protiv Mađarske ipak odigrati na splitskom Poljudu, ali Hajduk zasad neće biti uključen u organizaciju, zaključak je to sastanka danas održanog u Splitu između predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), HNK Hajduk i grada Splita koji je trajao nekoliko sati, a održan je pod jakim policijskim osiguranjem.

Na sastanku je HNS predstavljao izvršni direktor Marijan Kustić i dopredsjednici Ante Kulušić i Damir Mišković, u ime Hajduka tamo je bio predsjednik uprave Marin Brbić, dok je delegacija grada bila najbrojnija jer su osim gradonačelnika Andre Krstulovića Opare na Poljud stigli i predsjednik gradskog vijeća Igor Stanišić, kao i Domagoj Maroević, Mate Omazić, Duje Sučić, te Josip Župić. Davor Šuker se u Splitu nije pojavio jer je u to vrijeme bio na službenom putu, javlja Hina.

"Za sve velike stvari treba vremena. Ne može se preko noći riješiti sve, ali ono što je bitno je da volja i želja postoje, idemo u tom smjeru i veseli me podrška Grada i organizacija utakmice protiv Mađarske. Mi u nogometu moramo napraviti sve što je moguće i da dignemo suradnju na jednu višu razinu, drago mi je da smo nakon niza godina imali ovakav sastanak", kazao je Kustić.

Gradonačelnik Krstulović Opara je nakon sastanka zahvalio svima koji su sudjelovali u razgovorima i počeli rješavati probleme, kao i da se veseli nastavku dobre suradnje i igranju reprezentacije na najljepšem stadionu. Da je sastanak bio kvalitetan i dobar medijima je nakon pet sati čekanja izjavio Marijan Kustić koji je dodao da za sve stvari treba vremena da se riješe, no bitna je da volja i želja postoje. Rekao je da ga veseli što grad podržava održavanje utakmice Hrvatska - Mađarska u Splitu, te će se potruditi da se u organizaciju uključi i HNK Hajduk.

Marin Brbić je podsjetio da problemi između HNS- a i Hajduka nisu od jučer, ali se počelo o njima razgovarati. Dodao je da će pratiti razvoj situacije i uključiti se kada vide da se njihovi problemi rješavaju. Tu bi se nešto moglo mijenjati, nastavio je Brbić, kazavši da Hajduk nema drugog saveza nego HNS.

"Svi problemi koju su već komunicirani danas su bili na tapetu i očekujem da će biti riješeni na naše zadovoljstvo. Prije svega Udruga prvoligaša. Hajduk ne sudjeluje u organizaciji utakmice, uključit će se kada se uvjerimo da se problemi rješavaju", kazao je Brbić.

Reprezentacija Hrvatske u posljednje je 22 godine tek dva puta igrala u Splitu od čega jednom na stadionu nije bilo publike. Gradsko vijeće grada Splita je prije pet dana na sjednici istaknulo da žele dolazak hrvatske nogometne reprezentacije, ali su istovremeno zatražili ispriku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema Splitu i Hajduku.

Vijećnici su medijima dali zajedničku izjavu u kojoj su istaknuli kako žele da se u Splitu odigra službena kvalifikacijska utakmica protiv reprezentacije Mađarske, no istovremeno su zatražili korjenite promjene dosadašnjeg odnosa HNS- a prema Splitu i Hajduku. Tražili su i žuran dogovor oko zajedničkog sastanka uz nazočnost predstavnika grada Splita jer im je cilj da se postigne rješenje devijacija i problema koji opterećuju hrvatski nogomet, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close