Mladi Vatreni

Gračan objavio popis za Švedsku i Gruziju, pozvan i Gruđanin Marić

Sport / Nogomet | 16. 08. 2016. u 13:29 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Nenad Gračan pozvao je 19 igrača za predstojeće susrete protiv Švedske i Gruzije u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017. godine koje će biti održano u Poljskoj.

Nakon odličnih predstava u dosadašnjem dijelu natjecanja, mladu hrvatsku reprezentaciju čekaju dva nova teška ispita u rujnu, uključujući i jednu od najvažnijih utakmica kvalifikacija - domaći dvoboj sa Švedskom.

Hrvatska u dvoboj sa Švedskom ulazi kao prvoplasirana, s dva boda više (18-16), ali i utakmicom više (7-6) u odnosu na Švedsku, koja će još do kraja kvalifikacija ugostiti i Španjolsku (13/6) i Hrvatsku, preostale pretendente na prvo mjesto u skupini.

Nakon susreta sa Švedskom koji će biti odigran u Koprivnici 1. rujna, Hrvatsku 6. rujna čeka gostovanje u Gruziji.

Izbornik Gračan za ovu je akciju pozvao 19 igrača, među kojima i Gruđanina iz redova Lokomotive Mirka Marića, a istaknuo je da bi svi oni za Švedsku mogli dobiti i pojačanja:

"Kako će nekoliko igrača participirati u okupljanju A reprezentacije, u komunikaciji smo s izbornikom Antom Čačićem, i kako A reprezentacija u tom prvom terminu nema utakmicu, vjerujem da ćemo za utakmicu sa Švedskom biti pojačani s nekoliko A reprezentativaca."

Gračan naglašava kako su igrači svjesni važnosti predstojećih utakmica:

"Dosadašnji rezultati obvezuju nas da nastavimo u istom ritmu. Šveđani su aktualni U-21 europski prvaci, vrlo disciplinirani, s nekoliko odličnih pojedinaca. No, imamo i mi igrače koji mogu odgovoriti svim zahtjevima pa uz veliki motiv koji imamo i činjenicu da igramo na domaćem terenu očekujemo jedan pozitivan rezultat. Igrači su svjesni da je to važna, rekao bih i ključna utakmica."

No, ni gostovanje u Gruziji neće biti lagano:

"Gruzija je zadala dosta problema i Španjolcima i Šveđanima. Po prikazanoj igri, u taktičkom segmentu ne zaostaju previše za vodećim reprezentacijama iako ih nije pratio rezultat. Ne smijemo ih podcijeniti, no ako želimo ići u Poljsku, moramo biti koncentrirani i pokušati ostvariti maksimalan učinak u ove dvije utakmice."

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 29. rujna u 11:00 sati u Zagrebu.

Popis igrača za susrete sa Švedskom i Gruzijom:

Dominik Livaković (Dinamo), Karlo Bartolec (Lokomotiva), Antonio Milić (Oostende), Dino Perić (Lokomotiva), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Filip Benković (Dinamo), Josip Brekalo (Wolfsburg), Alen Halilović (HSV), Stipe Perica (Udinese), Domagoj Pavičić (Dinamo), Ivan Fiolić (Lokomotiva), Josip Posavec (Palermo), Petar Bočkaj (Lokomotiva), Luka Capan (Lokomotiva), Filip Krovinović (Rio Ave), Mirko Marić (Lokomotiva), Nikola Vlašić (Hajduk), Fran Tudor (Hajduk), Ivan Brkić (Istra 1961).

Raspored utakmica:

1. rujna, 18:00, Koprivnica: Hrvatska - Švedska
6. rujna, 18:00, Zestafoni: Gruzija - Hrvatska

Kopirati
Drag cursor here to close