Stanko Mršić

GOŠK preuzeo čovjek koji je trenirao Dalića, Modrića, Subašića, Olića, Rebića...

"Stanko Mršić jedini je Hrvat koji je na klupi pobijedio i danskog izbornika Agea Hareidea i hrvatskog Zlatka Dalića. I trenirao je Zlatka Dalića, Ivicu Olića, Luku Modrića, Danijela Subašića, Antu Rebića...", pisali su nedavno hrvatski mediji.
Sport / Nogomet | 12. 03. 2019. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

GOŠK iz Gabele u jednom je danu ostao bez trenera i imenovao novog. Matu Neretljaka na klupi gabelski ''Lavova'' zamijenit će Stanko Mršić, potvrđeno je za Bljesak.info s Podavale.

Pred proslavljenim hrvatskim stručnjakom težak je zadatak - ostaviti GOŠK u Premijer ligi povodom stotog rođendana kluba, što neće biti lako, imajući u vidu trenutni položaj GOŠK-a na ljestvici, kao i činjenicu da GOŠK čekaju teški protivnici - Zrinjski, Željezničar i Široki Brijeg.

Stanko Mršić na vruću klupu sjeda umjesto Mate Neretljaka, koji je u utorak podnio ostavku, a koja je uslijedila nakon lošeg nastavka proljetnog dijela sezone, u kojoj je GOŠK osvojio samo jedan bod i dao jedan gol.

Novi trener GOŠK-a igračku karijeru proveo je u Mračaju, Splitu, Hajduku i Dinamu Vinkovci. Samostalnu trenersku karijeru započeo je 1993. u Vinkovcima, a osim Cibalije, trenirao je i druge prvoligaše (Zadar, Šibenik, Varteks, Osijek i Međimurje). Osim Prve HNL proveo je nekoliko sezona kao trener u Drugoj, Trećoj ligi te u BiH Premijer ligi gdje je vodio Posušje u najboljim danima kluba. 2012. godine preuzeo je trenerski položaj u NK Osijeku.

U povijesti 1. HNL rekorder je među trenerima po broju utakmica u funkciji trenera, u 388 utakmica bio je evidentiran kao trener jedne od momčadi na nekoj prvoligaškoj utakmici. 

Nakon RNK Splita, Stanko Mršić preuzima HNK Cibaliu, treći put u svojoj trenerskoj karijeri.

"Stanko Mršić jedini je Hrvat koji je na klupi pobijedio i danskog izbornika Agea Hareidea i hrvatskog Zlatka Dalića. I trenirao je Zlatka Dalića, Ivicu Olića, Luku Modrića, Danijela Subašića, Antu Rebića...", pisali su nedavno hrvatski mediji o sada već novom treneru GOŠK-a.

"Antu Rebića sam trenirao u Splitu, Luku Modrića u mladoj reprezentaciji, Ivicu Olića u Marsoniji, Zlatka Dalića u Varteksu, Subašića sam prvi stavio na gol...", kazao je Mršić u jednom od intervjua za hrvatske medije.

GOŠK već za vikend očekuje duel protiv Zrinjskog u okviru trećeg dijela sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close