Povratak u niži rang

GOŠK-ov recept za ispadanje: Dudić 7, Neretljak 12, Mršić 4 boda

I prethodne sezone je GOŠK imao dosta sreće posegnuvši za igračima koji dolaze iz nižeg ranga, ili su neafimirani u Premijer ligi, ali su tad pogodili i neki od njih su potom napravili još bolje transfere.
Sport / Nogomet | 29. 05. 2019. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ukupno 23 osvojena boda gabelski GOŠK je ispao iz Premijer lige, a što god tijekom sezone pokušali u klubu promjenama trenera, na kraju se uvijek vraćalo na to da Gabeljani ipak nisu ljetni prijelazni rok odradili po željama i očekivanjima.

Iz kluba je ljetos otišlo nekoliko nositelja igre za koje nisu pronađene prave zamjene. I prethodne sezone je GOŠK imao dosta sreće posegnuvši za igračima koji dolaze iz nižeg ranga, ili su neafimirani u Premijer ligi, ali su tad pogodili i neki od njih su potom napravili još bolje transfere.

Takve sreće nisu u Gabeli bili prošlog ljeta birajući mlade nogometaše, željne afirmacije. Ipak vrlo brzo se pokazalo da je ambicija jedno, a stvarni potencijal drugo.

Prvih 11 kola je ekipu vodio prethodne sezone vrlo uspješni Feđa Dudić koji je osvojio 7 bodova i poslije 11 kola odstupio s klupe naglasivši:

''Ono što bih jedino zamjerio i sebi je da ljetos nismo dobro odradili prijelazni rok, nismo doveli adekvatna pojačanja, a izgubili smo puno kvalitetnih igrača. Nažalost to se osjetilo i na rezultatu'', izjavio je Feđa Dudić.

Stigao je Mato Neretljak, prodrmao ekipu koja je pobijedila Željezničar i Sarajevo, ali napravio još gori posao na zimu s pojačanjima. Dio igrača koji su stigli u klub kao pojačanja su sjedili na klupi. GOŠK nije bio ništa bolji i to je polako dolazilo na naplatu. Kad više nije išlo, za posljednjih 11 kola prvenstva je kao zadnja slamka spasa stigao Stanko Mršić. Dudić je otišao poslije remija s Čelikom (0:0), a Neretljak poslije poraza (3:1) od istog kluba.

Mršić je potom osvojio 4 boda, a poslije svake utakmice se žalio na suđenje.

''Od prve utakmice otkad sam došao smo zaista dobro igrali, svugdje smo bili al pari. Da su bili pošteni odnosi, sigurno da bi mi ostali u ligi, a ne na ovakav način ispali'', kaže Mršić koji je bio nezadovoljan kriterijom suđenja i na posljednjoj utakmici sa Sarajevom.

– Nismo bili u istom položaju, kriteriji nisu bili isti. Ni nama, ni njima ti bodovi nisu bili važni i čudim se da se u takvoj situaciji suci ovako odnose prema pravilima nogometne igre. Poželio bih klubu povratak u Premijer ligu odmah iduće sezone, poručio je Stanko Mršić.

Stoper Emrah Hasanhodžić je odigrao većinu utakmica za GOŠK ove sezone.

''Bila je teška sezona za nas, pružali smo sve od sebe. Mislim da nismo toliko loše igrali, da je rezultat izostao, a na to ispadanje iz lige su utjecale i druge stvari van terena'', smatra Hasanhodžić koji ima ugovor s GOŠK-om na još godinu dana, piše Dnevni list.

''Pričat ću uskoro s upravom što ćemo za dalje pa ćemo vidjeti'', dodaje.

Svjestan je ipak da Lavovi s postojećim sastavom nisu mogli puno bolje.

''S ovim sastavom mislim da smo teško mogli napraviti puno više. Nismo se adekvatno pojačali na polusezoni, dva – tri ključna igrača su nas napustila i to se dosta osjetilo. Nismo imali klupu, a 11 igrača ne može iznijeti sezonu i nažalost, to se odrazilo na rezultat. Ne mogu puno pametovati o svemu tome, jednostavno ispali smo, znači da smo najlošiji'', zaključio je.

 

TRENERSKI SKOR

Feđa Dudić

1 pobjeda
4 remija
6 poraza
7 bodova

Mato Neretljak

3 pobjede
3 remija
5 poraza
12 bodova

Stanko Mršić

1 pobjeda
1 remi
9 poraza
4 boda

Kopirati
Drag cursor here to close