4. kolo

GOŠK odnio bod sa Koševa

Nakon prvog gola vrlo lako je GOŠK mogao i do drugog. Nakon sjajne kontre Hajdarević se našao u šansi, ali je Kovačević obranio.
Sport / Nogomet | 11. 08. 2018. u 21:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo je u 4. kolu Premijer lige BiH na Koševu dočekalo GOŠK iz Gabele i na kraju pobjednika nije bilo (1:1).

Odlično otvaranje utakmice donijelo je rani gol za Bordo ekpu. U šestoj minuti Mersudin Ahmetović sjajno pogađa glavom za 1:0 na asistenciju mladog Selmira Pidre.

GOŠK se nakon primljenog gola otvorio, a u 12. minuti propuštaju veliku šansu da se vrate u meč. Grešku obrane Sarajeva ne koristi Josip Ereiz koji je bio oči u oči sa Kovačevićem, ali je loptu poslao daleko preko gola.

Uzvratio mu je nekoliko minuta kasnije i Amar Rahmanović, koji je uspio promašiti kompletan gol sa samo dva metra.

Imao je Rahmanović još jedan dobar šut u prvom poluvremenu, ali je Đajić izbacio sa gol-linije, da bi se potom igra umirila i do kraja prvog dijela gotovo da nismo vidjeli ništa i na odmor se otišlo rezultatom 1:0 u korist Sarajeva.

GOŠK je u nastavak ušao otvoreno. Bez ikakvog strana je ekipa Feđe Dudića krenula po gol, a u 59. minuti su do njega i došli. Fantastičnu akciju završio je rezervist Luka Anković koji je u prvom dodiru sa loptom pogodio za 1:1, prenosi SportSport.ba.

Nakon prvog gola vrlo lako je GOŠK mogao i do drugog. Nakon sjajne kontre Hajdarević se našao u šansi, ali je Kovačević obranio.

Pokušao je Husref Musemić izmjenama napraviti nešto, ali je Sarajevo jako loše izgledalo u ofanzivi. Na prvu pravu šansu domaćina čekalo se tek do 79. minute kada je rezervist Handžić izašao sam pred Kozića, ali vratar GOŠK-a sjajno brani.

Potom su se zaredali ziceri pred golom Kozića. Promašivali su redom Ahmetović, Tatar i Šišić i stvarno je nevjerojatno kako su sve domaći nogometaši uspjeli da promaše.

Do kraja je ostalo 1:1 i GOŠK je odnio veliki bod sa Koševa.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close