Prva liga FBiH

GOŠK još traži rezultatsku potvrdu bolje igre, vodeći Vis u Gabeli na velikom testu

Nitko poslije 9 odigranih kola nije očekivao da će GOŠK biti na dnu ljestvice, međutim Gabeljani ne znaju za pobjedu već osam kola.
Sport / Nogomet | 10. 10. 2020. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neobično je da se radi o sudaru posljednje i prve ekipe na ljestvici, ali baš meč GOŠK-a i Vis Simm-Bau u Gabeli predstojeće nedjelje (15 sati) pobuđuje najviše pažnje u okviru 10. kola Prve lige FBiH.

Nitko poslije 9 odigranih kola nije očekivao da će GOŠK biti na dnu ljestvice, međutim Gabeljani ne znaju za pobjedu već osam kola, a pomak u ovom smislu nije donio ni dolazak za novog trenera Igora Pamića (njegov skor je dva remija i tri poraza u prvenstvu), niti rekonstrukcija igračkog kadra usred jesenskog dijela sezone. Ipak evidentno je da su Gabeljani ostvarili napredak u igri pa se od njih očekuje da konačno upišu prvu pobjedu jer će se sve ispod toga smatrati novim neuspjehom.

Čak iako se radi o dvoboju s liderom na ljestvici koji je pokazao velike ambicije prvo plasmanom u ovaj rang natjecanja, potom i jako dobrim startom jer su u devet kola izgubili samo na gostovanju u Kaknju od Rudara (2:1). Poslije 7. kola i remija s Radnikom u Hadžićima (1:1) debitant u Prvoj ligi je promijenio dotadašnjeg trenera Jasmina Džidića, da bi se na klupu vratio Ajdin Mrguda koji je ekipu uveo u ovaj rang natjecanja.

Mrguda je dosad upisao pobjedu protiv Igmana (2:0) i remi s Posušjem (0:0), a meč u Gabeli mu je treća utakmica na klupi ekipe i još jedan veliki izazov, piše Dnevni list.

Sa Visom su upravo u prošlom kolu igrali Posušaci te remijem sačuvali diobu liderske pozicije, a trener Denis Ćorić nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe, napominjući da su takve oscilacije u formi ipak očekivane. Posušje će probati rezultatski kontinuitet (samo oni i Vis su na jednom porazu dosad) produžiti u Goraždu.

''U Goraždu nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Goražde je ekipa koja ima odlične individualce, pogotovo ofenzivni dio ekipe. Sigurno da imaju svojih mana, ali to ćemo ostaviti za svlačionicu. Idemo odigrati dobru utakmicu i naravno tražiti pozitivan rezultat.

U ovom kolu nećemo biti kompletni, jer smo ostali bez Josipa Barišića. Imamo još šest kola do kraja te ćemo probati da izvučemo najbolje iz ekipe. Uz kvalitetne pripreme potom očekujem da se naši mladi igrači dignu na još jednu veću razinu. U proljetnom dijelu onda zasigurno možemo očekivati još bolje igre i rezultate'', kazao je trener Posušja Denis Ćorić.

Kopirati
Drag cursor here to close