Prva liga FBiH

GOŠK bez poraza na proljeće, ali i bez pobjede već tri kola

Gabeljani su skupili 9 bodova, pobijedivši prve dvije utakmice, da bi sljedeće tri odigrali neriješeno.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2021. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gabelski GOŠK je bez poraza u pet proljetnih utakmica prvenstva Prve lige FBiH, ali je već dva puta kiksao na svom terenu remijima protiv Zvijezde i Bratstva (oba puta po 1:1).

Gabeljani su skupili 9 bodova, pobijedivši prve dvije utakmice, da bi sljedeće tri odigrali neriješeno, piše Dnevni list.

''Znali smo da Zvijezda i Bratstvo ne odgovaraju GOŠK-u i da je klub uvijek imao velikih problema s njima kući. Tako je bilo i ovoga puta. Pogodak Bratstva je u subotu došao više iz pokušaja centaršuta, što nas je presjeklo. Bili smo agresivni u drugom dijelu, pravili šanse i zato ostaje žal za bodovima'', komentirao je trener Ivan Bubalo te dodao:

''Ovo je jako izjednačena liga, na svu sreću smo doveli dobrog napadača u Dženanu Haračiću koji svoju kvalitetu pokazuje iz utakmice u utakmicu. Naravno da bi htjeli da zabijemo bar dva gola po susretu, ali nadam se da će se nam se i tu uskoro otvoriti''.

Haračić je postigao sva 4 gola GOŠK-a u proljetnom dijelu prvenstva. S druge strane Gabeljani su primili dva, od čega prvi iz igre prošlog vikenda. Slijedi im gostovanje Igmanu.

''I u Konjic idemo na pobjedu kao dosad, to je duel ekipa koje se bore za opstanak. Pobjeda protiv njih bi nam automatski vrijedila 6 bodova'', istaknuo je Bubalo.

Na drugoj strani ni treneru Nikoli Nikiću ne ide najbolje u posljednje vrijeme.

''Čestitam objema ekipama, dugo nisam gledao bolju utakmicu, a tri godine sam u Prvoj ligi FBiH. Mislim da smo u prvom poluvremenu trebali voditi 3 – 4 razlike, ali Gabela je dodala gas u drugom dijelu i bili su za nijansu bolji. Nadam se da će obje ekipe nastaviti u ovom tempu, iako nas zasad rezultatski ne ide, ni jedne, ni druge'', rekao je Nikić te se osvrnuo na to da njegova ekipa 7 utakmica nije ostvarila pobjedu.

''Trebalo je u Bihaću bit jedno 6:0 za nas, ali ne možemo da damo gol. Orašje se u drugom poluvremenu branilo kao Rusi na Staljingradu, ali ne možemo da postignemo gol. Pred start nam je otišlo pet igrača, a od toga četiri iz zadnje linije. Dobro igramo, ali imamo problem i sa primanjem golova'', dodao je.

Bratstvo je po učinku na jesen djelovalo kao kandidat za prvo mjesto.

''Uprava nije postavila taj cilj, imamo problem sa infrastrukturom. Moramo napravit stadion koji zadovoljava kriterije. GOŠK, Posušje imaju uvjete, možda još Zvijezda'', kaže Nikić, jedan od tri trenera u tri kluba Prve lige FBiH koji nisu mijenjali šefa struke ove sezone.

''Bratstvo me nije promijenilo već tri godine. Ne znam kako to, ne znam kad sam pobijedio'', rekao je Nikola Nikić.

Kopirati
Drag cursor here to close