Camp Nou

Gori mu pod petama: Jesu li Setienu odbrojani dani u Barceloni?

Bartomeu bi vjerojatno bio najsretniji da Setien obrani naslov prvaka. No, ako ne bude išlo, izgledno je da će mu uručiti otpusno pismo. Xavi Hernandez već se zagrijava...
Sport / Nogomet | 30. 06. 2020. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Josep Maria Bartomeu i Quique Setien 

Predsjednik Josep Maria Bartomeu, potpredsjednik Javier Bordas, izvršni direktor Oscar Grau i tehnički tajnik Eric Abidal, kasno sinoć došli su u obiteljski dom trenera Quiquea Setiena.

Prema službenim informacijama došli su mu dati podršku pred veliki derbi s Atleticom u kojem bi Barcelona, ne osvoji li tri boda, mogla ostati bez naslova.

Neslužbeno, otkriva Katalonski Radio, a prenose svi španjolski mediji, Setienu je Barcina velika četvorka došla na vrata kako bi mu rekla da ima samo pet dana te dvije i to jako teške utakmice za spasiti posao.

U obje je, naravno, imperativ pobjeda jer Barcelona više ne smije kiksati pošto je njihov ljuti rival Real trenutnu dva boda ispred i igra u sjajnoj formi.

Danas Atletico Madrid, za pet dana Villarreal. Setien definitivno proživljava najveće izazove svoje karijere. 

Real pak ugošćuje Getafe pa ide na uvijek nezgodno gostovanje u Bilbao. Šest je kola do kraja prvenstva, ali te su dvije utakmice prijelomne. Athletic je najveća Barcina nada.

Bartomeu bi vjerojatno bio najsretniji da Setien obrani naslov prvaka. No, ako ne bude išlo, izgledno je da će mu uručiti otpusno pismo. Xavi Hernandez već turira bolid za prvi trenerski krug na Campu Nou.

Xavi bi mogao biti i katalizator loših odnosa u svlačionici Barce.

Međuljudski odnosi u svlačionici, ali i izvan nje dosegli su točku usijanja. Igrači to i ne kriju.

U Vigu je bilo napeto i na travnjaku i u utrobi Balaidosa. Kamere su jasno pokazale kako su prije svih Lionel Messi, pa i Ivan Rakitić ignorirali upute koje im je uputio Setienov pomoćnik Eder Sarabia. 

Igrači Barcelone jednostavno ne podnose Sarabiju, najblaže rečeno.

Sukob traje već duže vrijeme i ima svoju pozadinu. Setien se u toj situaciji ponio kao nijemi promatrač. Sve mu se odigralo pred očima i nije ništa poduzeo. Taj detalj govori da mu je autoritet ozbiljno narušen, možda i nepovratno.

Pored svega toga, za Setiena je najopasniji podatak da Messi pod njegovom vodstvom upisuje najmizerniju golgetersku statistiku u posljednjih 12 sezona.

Messi u Vigu nije zabio treću utakmicu zaredom, deseti put u 16 utakmica pod Setienovom trenerskom palicom.

U posljednjih deset godina Messi nijednom nije završio sezonu ispod 40 golova. Čak je i pod vodstvom Tate Martina u sezoni 2013./2014. zabio 41 gol.

U konačnici, bez obzira što 'papire' potpisuje predsjednik Bartomeu, Messi je taj treneru može izvući stolac jednim potezom, ali i spasiti ga.

U Barceloni je već godinama više-manje sve u njegovim rukama. Messi je bog i batina Campa Nou.  

Kopirati
Drag cursor here to close