Wilfredo Caballero priznao

Golmanu prijetili smrću zbog Rebićevog gola

“Svi su mislili da sam htio lagano potkopati loptu, no ja nikada u životu to nisam radio. Htio sam ju podići visoko i dodati jer su natrčavala dvojica napadača…Mirno sam ju mogao ispucati daleko, no dobro…“, dodao je.
Sport / Nogomet | 26. 05. 2020. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinski nogometni vratar Wilfredo Caballero (38) ispričao je u utorak kako je primao prijetnje smrću zbog pogreške kod prvog primljenog gola u porazu Argentine 0-3 od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, piše Hina.

Vratar Chelsea je u 52. minuti primio povratnu loptu od svog braniča Gabriela Mercada. Pokušao ju je izbaciti, ali je dobacio do hrvatskog napadača Ante Rebića koji je voleja poslao loptu u mrežu za 1-0.

“Htio sam loptu dodati suigraču Eduardu Salviju kojeg sam vidio slobodnog. Htio sam nogom podići loptu no udario sam o tlo što mi se nikada nije bilo dogodilo. Lopta je otišla prekratko u zrak, a Rebić ju je čudesno zahvatio i napravio nešto što više nikada neće ponoviti u životu”, rekao je Caballero u razgovoru za TNT Sports.

“Svi su mislili da sam htio lagano potkopati loptu, no ja nikada u životu to nisam radio. Htio sam ju podići visoko i dodati jer su natrčavala dvojica napadača…Mirno sam ju mogao ispucati daleko, no dobro…“, dodao je.

Čim je završila utakmica Caballero je počeo proživljavati najteže trenutke u karijeri.

Video: Argentina goalkeeper Wilfredo Caballero vs Croatia

“Ne samo preko Instagrama, Twittera… Čini se da je nakon tog dana broj mog mobitela postao javan, svi su najednom imali moj broj. Dobivao sam teške poruke svih vrsta. Rekao sam ljudima da sam svjestan svoje pogreške, te da ju nisam htio počiniti, ali dogodila mi se. Prihvaćam kritike i ogorčenje ljudi, no to je otišlo u ekstrem jer su sam primao prijetnje smrću“, rekao je Caballero koji je karijeru počeo u Boca Juniorsima, a zatim bio i u Elcheu, Arsenalu, Malagi i Manchester Cityju, a u redovima Chelsea je od 2017.

Caballero, s pet nastupa za reprezentaciju, više nikada nije navukao rukavice Argentine. Nadao se iskupljenju u nadolazećim utakmicama, no protiv Nigerije u skupini i protiv Francuske u osmini finala izbornik Jorge Sampaoli je postavio među vratnice Franca Armanija, a njega ostavio na klupi. Momčad se vratila doma eliminirana sa 3-4 od Francuske.

“Zbog greške protiv Hrvatske i rezultata u toj utakmici sve je upućivalo da će me Jorge izvaditi iz momčadi. Kada su mi to priopćili, razumio sam…“, rekao je Caballero. “No htio sam se iskupiti za grešku na tom Svjetskom prvenstvu, volio bih da su mi dali priliku za to, ali razumijem odluku. Osim toga, Franco (Armani) je bio u jako dobroj formi“, zaključio je Caballero.

“To što se dogodilo na prvenstvu bilo je loše za moju obitelj. Nije mi se svidjela situacija, nije nam bilo dobro”, ispričao je vratar koji u Chelseau ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close