Engleska

Southampton šokirao Chelsea u sudačkoj nadoknadi, Everton i Liverpool odigrali neriješeno

Chelsea je vodio s 2-0 i 3-2, ali su se gosti ipak spasili poraza golom Jannika Vestergaarda u drugoj minuti sudačke nadoknade.
Sport / Nogomet | 17. 10. 2020. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvoboju 5. kola Engleske lige Chelsea i Southampton su u Londonu odigrali 3-3. 

Chelsea je vodio s 2-0 i 3-2, ali su se gosti ipak spasili poraza golom Jannika Vestergaarda u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Sva tri gola za domaće zabili su Nijemci - Timo Werner (15, 28) i Kai Havertz (59), dok su strijelci za Southampton još bili Danny Ings (43) i Che Adams (57).

Ranije su nogometaši Evertona i Liverpoola odigrali u gradskom derbiju 5. kola Engleske lige na Goodison Parku 2:2, pa je Everton i dalje ostao vodeći.

U spektakularnom "Merseyside" derbiju viđen je sjajan nogomet, četiri gola, pregršt šansi i crveni karton. Everton je u susret ušao kao vodeći sa sve četiri pobjede, a Liverpoolu je ovo bila prva utakmica nakon šokantnog 2:7 poraza kod Aston Ville.

Redsi su dvaput vodili preko Manea (3) i Salaha (72), ali se Everton vraćao pogocima Keanea (19) i Dominica Calvert-Lewina (81), koji je tako zabio gol u svakom od dosadašnjih pet susreta prvenstva.

U 90. minuti napadač Evertona Richarlison zaradio je crveni karton zbog grubog starta na Thiagu Alcantari, a dvije minute kasnije Henderson je postigao gol za prvake, koji je poništen nakon odluke VAR-a zbog milimetarskog zaleđa Manea.

Everton vodi s 13 bodova, a Liverpool je drugi s 10.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close