Serie A

Golijada na San Siru: Ibrahimović i Džeko remizirali (3:3)

Peto kolo talijanske Serie A zaključeno je – sa stilom! Milan je na domaćem terenu ugostio Romu, utakmica je završila rezultatom 3:3, a ponovno je prvo ime utakmice bio dvostruki strijelac Zlatan Ibrahimović (2', 79').
Sport / Nogomet | 26. 10. 2020. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS Roma | Twitter / Edin Džeko i dalje zabija za Romu

Susreti između Milana i Rome uvijek su derbi, bez obzira na položaj klubova na tablici Serie A. To je i njihova utakmica u ponedjeljak uvečer pokazala.

Milan je na domaćem terenu ugostio Romu, utakmica je završila rezultatom 3:3, a ponovno je prvo ime utakmice bio dvostruki strijelac Zlatan Ibrahimović (2', 79') koji je prvo odveo svoju momčad nadomak slavlja, da bi onda u samoj završnici grubo pogriješio i praktički poklonio gostima bod.

Bio je to još jedan sudar Ibrahimovića i Džeke, dva velikana i dvije istinske legende svojih momčadi. Obojica su u poznim igračkim godinama, ali su i dalje (po)najbolji igrači svojih ekipa.

Prvi pogodak pao je već u drugoj minuti utakmice. Ibrahimović je pravovremeno ušao na ubačaj Leaa i matirao vratara Mirantea.

Zanimljivo, ovo je Ibrahimvoiću bio najbrži pogodak kojeg je ikada postigao za Milan u Serie A.

Gosti se vraćaju u 14. minuti. Korner je izveo Pellegrini, Tatarusanu ide u prazno, a Dijamant zabija za 1:1

U nastavku, festival pogodaka.

Milan je ponovno poveo u drugoj minuti, ovog puta u drugom poluvremenu, a Leao je sada sve namjestio Alexisu Saelemaekersu – 2:1

Raspoloženje u redovima domaćina potrajalo je do 71. minute kada je Veretout sigurno izveo kazneni udarac, da bi istu stvar rutinski riješio i Ibrakadabra osam minuta kasnije.

Sve je išlo u tom smjeru da će Milan doći do nove pobjede te da će nakon pet odigranih kola imati jednako toliko pobjeda, ali Roma se vratila u 84. minuti.

Ponovno je koban bio prekid, Ibrahimović je grubo pogriješio i promašio cijelu loptu, a Kumbulla to koristi i iz blizine rutinski zabija.

Do kraja utakmice više nije bilo pogodaka, ali usprkos remiju Milan je ostao na prvom mjestu Serie A, a zanimljivo je da je Zlatan Ibrahimović s ova dva pogotka stigao do petog pogotka ove sezone pa su tako Rossonerri vodeći i u tom poretku. 

Džeko je odigrao svih 90 minuta za Romu, a Rade Krunić je za Milan igrao od 72. minute. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close