Prva HNL

Golijada na Rujevici, Hajduk i dalje bez pobjede

Rijeka i Istra 1961 su odigrale sjajan "derbi Istre i Kvarnera" sa šest golova i niz prilika na obje stane.
Sport / Nogomet | 27. 08. 2018. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjem susretu petog kola Prve HNL Rijeka je u sjajnoj utakmici na Rujevici odigrala 3-3 protiv Istre 1961, dok su u ranijem dvoboju Inter i Hajduk odigrali 2-2 pa splitski sastav niti nakon pet kola nema pobjede.

Rijeka i Istra 1961 su odigrale sjajan "derbi Istre i Kvarnera" sa šest golova i niz prilika na obje stane. Gosti su vodili 1-0 i 2-1, domaćin je potom okrenuo rezultat i poveo 3-2, no Istra je uspjela iščupati bod.

Sva tri gola za Rijeku zabio je Brazilac Heber koji nije mogao sam, dok su strijelci za goste bili Mirez (3, 17) i Obeng (82). Zanimljivo, svih šest golova postigli su strani nogometaši. Heber je Brazilac, Mirez je Argentinac, dok Obeng dolazi iz Gane, javlja Hina.

Video: Golovi s utakmice Rijeka - Istra 1961

Gosti su poveli u 3. minuti golom Ramona Mireza, no već u idućem napadu je izjednačio Heber. U 17. minuti je argentinski napadač još jednom šokirao Rujevicu. Ukrao je loptu Punčecu i izašao pred domaćeg vratara i sigurno zabio za 2-1. Heber je u 30. minuti još jednom izjednačio. Lijepo se oslobodio svog čuvara na lijevoj strani, a potom pogodio suprotni kut.

U drugom dijelu nije bilo toliko 'vatreno'. Mreže su mirovale do 78. minute kada je sjajni Brazilac nakon asistencije Puljića zabio za hat-trick za veliki preokret Rijeke. No, radost Armade kratko je trajala. Obeng je nakon sjajne gostujuće akcije izjednačio u 82. minuti za konačnih 3-3.

Pobjednika nije bilo niti u susretu između Intera i Hajduka. Na koncu je bilo 2-2 nakon što je Inter dva puta vodio, ali je Hajduk na kraju uspio iščupati remi. Inter je poveo u 15. minuti kada je Čeliković prošao po lijevom boku i dobro ubacio za Komnena Andrića, koji glavom trese mrežu.

No, početkom drugog poluvremena, u 49. minuti, Hajduk dolazi do izjednačenja zahvaljujući predivnom pogotku 18-godišnjeg Ante Palaverse, koji je sa 20 metara svladao Kelavu, javlja Hina.

Video: Golovi i izgledne prilike s utakmice Inter - Hajduk

Inter ponovno vodi u 57. minuti nakon smušene reakcije Hajdukove obrane. Andrić je uposlio Marka Vukčevića, koji iz blizine zabija za 2-1. No, Hajduk ipak uspijeva iščupati remi, i to iz penala u 75. minuti. Prenga je u kaznenom prostoru srušio Mirka Ivanovskog i sudac pokazuje na bijelu točku, a siguran realizator bio je Ivanovski.

Dinamo je sa 13 bodova vodeći, ispred Rijeke koja ima 11, te Osijeka i Lokomotive koji imaju po 10 bodova. Na začelju je Rudeš s jednim bodom.

Rezultati by SofaScore

Rezultati 5. kola:

Nedjelja:
Inter - Hajduk 2-2
Rijeka - Istra 1961 3-3

Subota:
Dinamo - Lokomotiva 1-0
Gorica - Rudeš 2-0

Petak:
Osijek - Slaven Belupo 1-1

Kopirati
Drag cursor here to close