Leo iz druge galaktike

Golijada na Nou Campu: Messijev hat-trick i Budimirova dva gola

Konačnih 5:2 postavio je Messi u 83. minuti na dodavanje Suareza, čime je kompletirao hat-trick. Najbolji način da proslavi šestu Zlatnu loptu.
Sport / Nogomet | 07. 12. 2019. u 23:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: El Español / Messi je na najbolji način proslavio šestu Zlatnu loptu 

U posljednjem dvoboju današnjeg programa u Primeri. Barcelona je s 5:2 pobijedila Mallorcu, a oba pogotka za goste djelo su hrvatskog napadača Ante Budimira.

Barca je povela u 7. minuti golom Griezmanna, dok je 10 minuta potom Leo Messi povisio na 2:0.

Vodstvo je smanjio Budimir u 35. minuti krasnim udarcem nakon kojeg je lopta odsjela u gornji lijevi kut, ali je do kraja prvog dijela Blaugrana pogocima Messija i Suareza stigla do velike prednosti.

Za drugi gol najboljeg igrača svijeta, asistenciju je upisao Ivan Rakitić.

U 64. minuti, Budimir je lukavo reagirao i kaznio loše istrčavanje Ter Stegena, tako da je hrvatskom napadaču preostalo samo pogoditi u praznu mrežu.

Rakitić je igrao do 72. minute, odigrao je ponovno odličnu utakmicu, a bio mu je to treći dvoboj u nizu da dobiva šansu u prvoj postavi.

Konačnih 5:2 postavio je Messi u 83. minuti na dodavanje Suareza, čime je kompletirao hat-trick. Najbolji način da proslavi šestu Zlatnu loptu.

Ovom pobjedom Barcelona se bodovno izjednačila s Realom na vrhu tablice s 34 boda, dok je Mallorca na 17. mjestu sa 14 prikupljenih bodova.

U preostalim utakmicama subotnjeg rasporeda Granada je svladala Alaves 3:0 ( Carlos Fernández 47', Soldado 57' (p), Yangel Herrera 76'), dok je Valencija (Roger 47' (p), Gameiro 56', 58', Ferrán Torres 87') kao gost s 4:2 pobijedila Levante (Roger 10', 19' (p)).

Ranije je Real Madrid pobijedio Espanyol 2:0 (Varane 36', Benzema 78').

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close