Reprezentativac BiH

Gojak: Prvo riješiti Lihtenštajn pa onda idemo po pobjedu u Armeniju

''Zmajevi'' u četvrtak, 5. rujna, na Bilinom polju u Zenici (20:45 sati) igraju protiv Lihtenštajna, a tri dana kasnije, 8. rujna (15:00 sati), protiv Armenije u gostima.
Sport / Nogomet | 02. 09. 2019. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: NS BiH / Amer Gojak

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u ponedjeljak u Trening centru NS BiH u Zenici za start priprema za predstojeća dva susreta kvalifikacija za europsko prvenstvo 2020. godine.

''Zmajevi'' u četvrtak, 5. rujna, na Bilinom polju u Zenici (20:45 sati) igraju protiv Lihtenštajna, a tri dana kasnije, 8. rujna (15:00 sati), protiv Armenije u gostima.

Dvadesetak minuta prije press konferencije, na kojoj su se u 17:00 sati novinarima obratili izbonik Robert Prosinečki i prvotimac zagrebačkog Dinama Amer Gojak, stigao je i prvotimac torinskog Juventusa Miralem Pjanić, javlja Fena.

Prosinečki je objasnio kako vratar slovenskog Maribora Kenan Pirić zbog ozljede neće doći te da je umjesto njega pozvao vratara bh. prvaka Sarajeva Vladana Kovačevića. Bek Zoran Kvržić iz hrvatskog prvoligaša Rijeke, koji je također ozlijeđen, stigao je u Zenicu, ali neće biti spreman.

''Pirić je dobio potres mozga i on je u bolnici. Nismo mislili zvati Kovačevića, koji je trebao biti s U-21, ali sada je tu. Kvržić je također tu, ali ni on neće biti spreman. Elvis Sarić se također žali na ozljedu pa ćemo vidjeti što je s njim. Imamo dovoljno igrača i s njima ćemo odraditi ove dvije utakmice. Vjerujem da BiH može dobiti ove dvije utakmice'', kazao je Prosinečki.

On je dodao kako je, zbog činjenice da Darko Todorović ne igra u njemačkom Kielu, pozvao Kvržića, jer ima iskustva i dobro je igrao u klubu na poziciji desnog beka, na kojoj je bh. momčad deficitaran.

Na pitanje prati li igre Izeta Hajrovića, Marija Vrančića i Mate Jajala, Prosinečki je odgovorio kako sve prati.

''Pratim Dinamo. Evo, Gojak se s ovim pogotkom vratio i ponovno je standardan'', kazao je Prosinečki.

Dodao je kako mu je drago da je i vratar Asmir Begović pronašao, azerbajdžanski Qarabag, klub gdje će braniti.

''Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i da u ove dvije utakmice moramo uzeti šest bodova. Lihtenštajn je nešto lakši protivnik, ali svakog respektiramo.

Želimo prvo riješiti Lihtenštajn pa da onda razmišljamo o Armeniji. Da i tamo pobjedimo'', kazao je Gojak, koji je izrazio zadovoljstvo svojom formom.

Osim Kvržića, na večerašnjem treningu neće biti ni Muhameda Bešića i Denija Miloševića, koji stižu tek u ponedjeljak navečer.

BiH, nakon četiri odigrane utakmice, ima četiri boda te se nalazi na petom, pretposljednjem mjestu skupine J, u kojoj je na čelu Italija s 12 bodova. Slijede Finska s 9, Armenija sa 6, Grčka s 4, dok je Lihtenštajn jedini bez bodova, javila je Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close