CR7 vs La Pulga Atomica

G.O.A.T. maraton između Messija i Ronalda bit će još dugo zanimljiv

Postoji uistinu mnoštvo službenih i neslužbenih ljestvica na kojima su upravo Argentinac i Portugalac (ili Portugalac i Argentinac, ovisno kako na kojoj) na prvoj i drugoj poziciji, u pravilu daleko ispred svih.
Sport / Nogomet | 09. 03. 2020. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: TalkSport / Messi i Ronaldo obilježili su epohu modernog nogometa

Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo? - pitanje je oko kojeg već cijelo desetljeće traju rasprave, naročito iz perioda dok su obojica igrali u Španjolskoj.

Međutim, nije se to puno promijenilo niti u proteklih godinu i pol, otkako je Ronaldo iz Real Madrida prešao u Juventus.

Ono što nije sporno jest da su njih dvojica najbolji nogometaši svijeta ne samo u svom razdoblju već i u novijoj povijesti nogometa.

Gotovo nemoguće je pobrojati što su sve njih dvojica osvojili, kakve su sve rekorde porušili i koliko su individualnih priznanja dobili.

Postoji uistinu mnoštvo službenih i neslužbenih ljestvica na kojima su upravo Argentinac i Portugalac (ili Portugalac i Argentinac, ovisno kako na kojoj) na prvoj i drugoj poziciji, u pravilu daleko ispred svih.

Neke su više, druge manje važne, ali ona na kojoj se u subotu navečer Messi odvojio od Ronalda za jedan pogodak itekako ima težinu.

Riječ je o poretku najboljih strijelaca svih vremena u pet najjačih europskih liga (Italija, Španjolska, Engleske, Njemačka, Francuska).

Realiziravši jedanaesterac protiv Real Sociedada, Messi je došao do brojke od postignutih 438 pogodaka i sada je on sam na vrhu. Ronaldo je na 437 pogodaka, a u nedjelju protiv Intera Cristiano nije uspio uzvratiti Leu.

Inače, Messijev prosjek je nešto bolji jer je do spomenute brojke došao u 474 nastupa, dok je Ronaldu za njegovih 437 golova trebalo 540 utakmica.

Dodajmo i kako je s ovim golom iz jedanaesterca Messi došao na treće mjesto u povijesti španjolske Primere kad su u pitanju zgodici s bijele točke.

Tu vodstvo drži Ronaldo sa 61, a slijede Hugo Sanchez s 56 i Messi koji je 55 bio siguran izvođač najstrože kazne.

 

Kopirati
Drag cursor here to close