Mladi Korejci

Gdje su sada i koliko vrijede dečki koji su Danija Olma otjerali iz Barcelone?

Stvarni razlog odlaska Olma iz Barcelone u Dinamo bila je njegova 'ljutnja' zbog dovođenja dvojice momaka koji su se zvali Kyeol-heui Jang i Lee Seung-woo. Njihovim dolaskom, Dani je izgubio mjesto u prvoj postavi svoga uzrasta.
Sport / Nogomet | 24. 01. 2020. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Dani Olmo odlazi iz Dinama u Leipzig

Dani Olmo bio je jedan od najvećih talenata čuvene Barcelonine nogometne akademije ''La Masije''. Ranije je glasilo pravilo - Prođeš li ''La Masiju'', prošao si sve nogometne fakultete. Uostalom, tu su nastali i Messi, Xavi, Iniesta...

Olmo je u svakom uzrastu Barcine škole za talente bio najbolji strijelac i glasio je za dečka koji puno obećava.

Međutim, iznenada se 2014. godine preselio u Zagreb, iako je imao ponude i iz Engleske. Činilo se kako je mladić loše odabrao, jer nitko neće kazati kako je Dinamo bolji klub za razvoj igrača od nekog engleskog ligaša.

Stvarni razlog odlaska Olma iz Barcelone bila je njegova 'ljutnja' zbog dovođenja dvojice momaka koji su se zvali Kyeol-heui Jang i Lee Seung-woo. Njihovim dolaskom, Dani je izgubio mjesto u prvoj postavi svoga uzrasta.

Za spomenute momke, za razliku od Olma, danas se gotovo i ne čuje. Kyeol-heui Jang danas igra u korejskom klubu Pohang Steelers, članu K League 1, dok je Lee Seung-woo koncem prosinca prošle godine debitirao za St. Truiden, koji je trenutačno na 11. mjestu prve belgijske lige.

Kyeol-heui Jang trenutačno vrijedi pedeset tisuća eura, dok je vrijednost Lee Seung-woo procijenjena na 1,2 milijuna eura.

Dani Olmo je pak zaigrao za prvi tim Dinama, odigravši 134 utakmice, uz 34 postignuta gola i 28 asistencija. Igrao je Europsku ligu i Ligu prvaka, pokazavši kako se može nositi s najvećim igračima današnjice. Vrijednost mu je na Transfermarktu 35 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close