Talijanski mediji

Gattuso više nije trener Milana

Sportski direktor Leonardo je također na odlasku zbog neslaganja s Ivanom Gazidisom, upraviteljem kojeg je odredio američki fond Elliott, dodaju mediji.
Sport / Nogomet | 28. 05. 2019. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gennaro Gattuso će u utorak tijekom dana objaviti da više nije trener Milana, pišu talijanski mediji.

Gattuso, koji je na klupi Milana 18 mjeseci, prvenstvo je završio na petom mjestu što znači da je i ove sezone klub ostao bez plasmana u Ligu prvaka.Prošlu sezonu je s Milanom završio na šestom mjestu, a stigao je do polufinala talijanskog kupa u kojem ga je porazio Juventus. Ove godine je Milano u polufinalu kupa poražen od Lazia, a iz Europske lige je ispao još u grupnoj fazi natjecanja.

"Gazzetta dello sport" je sabrao njegov učinak - u ukupno 83 utakmice upisao je 41 pobjedu s prosjekom od 1,75 golom po utakmici.

Za 41-godišnjeg bivšeg talijanskog reprezentativca ovo je prvi trenerski posao u Serie A, a na klupi Milana, u kojem je proveo najveći dio svoje igračke karijere, zamijenio je u studenom 2017. Vincenzu Montellu, prenosi Hina.

Sportski direktor Leonardo je također na odlasku zbog neslaganja s Ivanom Gazidisom, upraviteljem kojeg je odredio američki fond Elliott, dodaju mediji. Milan je u dugovima i suočen je sa sankcijama UEFA-e zbog nepoštivanja financijskog fair-playa.

Kopirati
Drag cursor here to close