GOŠK

Gabeljanima u jesenskom dijelu ostaje spašavati što se već može

Kad je krenulo prvenstvo već je vrlo brzo bilo jasno da stvari nisu posložene kako treba jer GOŠK poslije 6 kola ima samo jednu pobjedu, remi i 4 poraza.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2020. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za gabelski GOŠK je pobjeda u Kiseljaku (4:0, strijelci Nikola Turanjanin 2, Budimir Šarčević, Luka Asentić), u okviru 2. kola Kupa Federacije BiH, bila prva otkako je na trenersku klupu kao šef struke sjeo Igor Pamić.

Utakmica je to u kojoj su Gabeljani istrčali u praktično prvom sastavu, vjerojatno s ciljem da se podigne samopouzdanje momčadi koja ovog ljeta ima gubitnički stav i jako loše rezultate. Krenulo je to od priprema u kojima je prethodni trener, Vule Trivunović, javnost uvjeravao da nije zabrinjavajuće to što ekipa nije dobila nikoga u ovom razdoblju (2 remija, 4 poraza) jer su Gabeljani većim dijelom igrali s jakim protivnicima.

Kad je krenulo prvenstvo već je vrlo brzo bilo jasno da stvari nisu posložene kako treba jer GOŠK poslije 6 kola ima samo jednu pobjedu, remi i 4 poraza. Sad su u Kupu konačno upisali prvi trijumf otkako je na klupi Pamić koji je ekipu vodio u tri prvenstvene te jednoj Kup utakmici, piše Dnevni list.

Dakle od početka kampanje jurnjave za Premijer ligom Gabeljani su odigrali 13 utakmica (7 natjecateljskih i 6 pripremnih) u kojima su upisali 2 pobjede, 3 remija i 8 poraza. Ukupna gol razlika im je: 14:17 (prijateljske utakmice: 7:11, Kup: 4:0, prvenstvo: 3:6).

Sve to je nagnalo struku da potpuno mijenja postojeći tim usred prvenstva, što najbolje govori koliki kiks je klub napravio. Već prije dolaska Pamića su u GOŠK-u odlučili otpustiti trojac: Deni Simeunović, Bojan Mihajlović, Stefan Golubović, dok je iz Veleža posuđeni Sinan Samardžić napustio klub i prešao u Jedinstvo. S druge strane u GOŠK su stigli Vladimir Oršolić koji je međutim ozlijeđen i struka zasad ne može na njega računati, zatim dvojac iz Tuzla Cityja Vedin Kulović i Budimir Šarčević koji su već odigrali po tri utakmice za GOŠK, Edin Murga koji će imati pravo nastupa u sljedećem kolu te Nermin Hajdarević za kojeg registracija još nije zaključena.

''Planiramo dovesti još veznog i polušpica, nadamo se da će to uskoro biti riješeno'', rekao je za Dnevni list predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić.

Gabeljani u subotu gostuju kod Budućnosti, a postojeći zaostatak od 9 bodova ukazuje da više gotovo nemaju prava na kiks. Ipak sastav očito još nije na razini koja se očekuje od ekipe koja pretendira na Premijer ligu pa će biti zanimljivo kako će se Gabeljani izboriti sa trenutačnom pozicijom. Kao osnovni plan im ostaje probati sačuvati priključak u prvom dijelu natjecanja, a zatim sa novim šefom struke, iskusnim Igorom Pamićem, probati složiti tim koji će ispuniti ciljane visoke ambicije kluba.

Posušaci okrenuti prioritetnom prvenstvu

Nogometaši Posušja su u Brčkom poraženi od Dizdaruše nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (5:4). U regularnom dijelu je bilo 1:1, poveli su domaći preko Admira Livadića u 30. minuti, da bi izjednačio Ivan Čutura u 66. Trener Denis Ćorić je najavio da se Posušaci neće opteretiti Kupom te da im je prioritet prvenstvo.

''Teško da možemo nešto više napraviti u Kupu, a nemamo ni širinu, tako da se nećemo opteretiti ovim natjecanjem. Utakmica nam je poslužila da isprobamo naše juniore i kadete. Imamo sad i težak, zgusnut raspored, moramo o tome voditi računa'', kazao je Ćorić.

Posušje će sutra biti gost Igmanu u Konjicu.

Navijači pokrili troškove Klisa

Klis iz Buturović Polja je i prije dvije sezone napravio veliki rezultat u Kupu BiH kad su stigli čak do četvrtfinala, a od polufinala ih je dijelio samo gol u gostima. Ovoga puta su prošli Bratstvo iz Gračanice (2:1), također tim koji dolazi iz ranga više. Tim trenera Nedima Kudre je imao sigurno vodstvo od 2:0, a gosti su samo uspjeli smanjiti. Zanimljivo je da su sponzori utakmice bili navijači Klisa koji su kupili preko 1100 ulaznica za ovaj meč iako je i dalje na snazi zabrana prisustva gledatelja. Na taj način su donijeli klubu 2.200 maraka, što je bilo dovoljno da se pokriju svi troškovi organizacije ove utakmice. Sličnu akciju su iz Klisa najavili i za utakmicu šesnaestine finala Kupa BiH.

Već četiri trenerske promjene

Prva trenerska promjena na klupi jednog federalnog prvoligaša je bio odlazak Vuleta Trivunovića sa mjesta trenera GOŠK-a poslije 3. kola te dolazak Igora Pamića. Jedinstvo je u 4. kolu poraženo kući od Budućnosti (1:0) pa je smijenjen trener Muhamed Berberović, a ovoga tjedna je na njegovo mjesto stigao Damir Beća. Poslije 5. kola je TOŠK smijenio šefa struke Igora Remetića. Prošlog tjedna je sa klupe Travnika iz privatnih razloga otišao Adnan Čorbo, a iza sebe je ostavio ekipu koja je dosad jedina neporažena u Prvoj ligi sa 2 pobjede i 4 remija.

Kopirati
Drag cursor here to close