U GOŠK-u zadovoljni

Gabeljani u drugom dijelu po učinku uz bok Posušju i Goraždu

Gabeljanima slijedi utakmica sa Vis Simm-Bau, ekipom koja u proljetnom dijelu natjecanja ima osam poraza i samo jednu pobjedu protiv posljednjeplasiranog Slavena.
Sport / Nogomet | 03. 05. 2021. u 21:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po prvi put ove sezone, odnosno nakon 24. kola Prve lige FBIH, gabelski GOŠK ima pozitivnu gol razliku (18:17), a nakon što su u subotu savladali sastav TOŠK-a iz Tešnja (2:0).

Gabeljanima je trebao proljetni skor od 5 pobjeda, 3 remija i samo jednog poraza (gol razlika 9:3) da bi u ovom statističkom parametru anulirali posljedice loše jeseni. Sa 18 osvojenih bodova Gabeljani su treća ekipa lige u proljetnom dijelu prvenstva gdje su ispred njih samo Posušje (21) i Goražde (20).

Protiv TOŠK-a se GOŠK opet mučio zabiti gol i sve je dosta ličilo na karakteristike koje je ekipa imala i jesenas, ali je onda trener Ivan Bubalo sa klupe povukao Sabahudina Jusufbašića. Ušao je u 56. minuti, a dva gola domaćina zabio u 63. i 75. minuti. Prvi je bio odličan šut ljevicom u rašlje, dok je kod drugog ispratio akciju Vedina Kulovića i Miljenka Bošnjaka te poentirao za konačnih 2:0.

''Mislim da je bila zanimljiva utakmica. TOŠK je u samom vrhu ljestvice, ali mislim da smo tijekom čitavog susreta dominirali, stvarali šanse. U prvom dijelu je bilo malo više nervoze, imali smo i par šansi koje je teško promašiti. Ipak smo u drugom dijelu zabili dva gola i imali još nekoliko prilika, tako da mislim da smo sasvim zasluženo pobijedili'', istaknuo je za Dnevni list trener Ivan Bubalo.

''Nismo protivniku dozvolili bilo kakvu šansu. Pokušavali su nešto na polukontre. Ipak pokazali su čvrstinu i da nisu bez razloga u samom vrhu'', dodao je.

Gabeljanima slijedi utakmica sa Vis Simm-Bau, ekipom koja u proljetnom dijelu natjecanja ima osam poraza i samo jednu pobjedu protiv posljednjeplasiranog Slavena.

''Nešto se događa kod njih, možda nešto slično onome što je GOŠK doživljavao na početku sezone. Ne mogu govoriti o njihovim problemima, ali znam da kad kola krenu nizbrdo, teško ih je zaustaviti. Žao mi je što se tako nešto bilo kome dešava, ali imamo i mi svojih problema'', rekao je Bubalo.

Gabeljani su međutim šest kola do kraja u dobrom ritmu i ukoliko tako nastave, sasvim je realno da se nastave peti prema samom vrhu ljestvice. Er.B.

Vedin Kulović je bio prodorapo lijevoj strani i suigračima je pripremio dosta prilika, ali i sam ulazio u njih.

''Igramo sve bolje, posebno kući, dali smo i dva gola. Mislim da naša neefikasnost često dolazi iz toga što ne šutamo dovoljno prema golu, kao da hoćemo da uđemo u gol. Nastojimo to popraviti i što više šutati iz svih pozicija'', rekao je Kulović.

Pobjedu GOŠK-a protiv TOŠK-a, a posebno trijumf konjičkog Igmana u Goraždu su sigurno blagonaklono dočekali u Posušju jer je njihova prednost na vrhu ljestvice tako ostala 9 bodova. Šest kola do kraja to je ogromna prednost u Prvoj ligi FBiH i jasno je kako će ekipa trenera Denisa Ćorića najvjerojatnije postati novi prvak te ostvariti plasman u Premijer ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close