Memorijal Andrije Ankovića

Gabela: Počelo 29. izdanje najdugovječnijeg nogometnog turnira u regiji

Turnir je otvoren utakmicom između HŠK ''Zrinjski'' Mostar i NK ''Dinamo II'', dok se u drugoj polufinalnoj utakmici susreću NK ''GOŠK'' Gabela i FK ''Sutjeska'' Nikšić.
Sport / Nogomet | 26. 01. 2019. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetdeveto izdanje Memorijalnog turnira Andrije Ankovića svečano je danas započelo u Gabeli.

Čapljinski premijerligaš iz Gabele okupio je i ove godine na stadionu Podavala eminentna nogometna imena koja će se boriti za titulu pobjednika turnira.

Turnir je svečano otvorio ministar vodoprivrede, šumarstva i poljoprivrede u Vladi HNŽ Donko Jović, koji je pozdravio okupljene i poželio svima sreću i iskrenu želju da pobijedi najbolja ekipa.

Inače, 29. turnir pometnuo je gabelski GOŠK u klub koji je organizator najdugovječnijeg nogometnog turnira u regiji, a vrijedi napomenuti kako klub ove godine slavi i stoti rođendan.

Turnir je otvoren utakmicom između HŠK ''Zrinjski'' Mostar i NK ''Dinamo II'', dok se u drugoj polufinalnoj utakmici susreću NK ''GOŠK'' Gabela i FK ''Sutjeska'' Nikšić.

Titulu ove godine brani Sutjeska, koja je lani u finalu bila bolja od domaćeg GOŠK-a. Podsjetimo, Zrinjski je na prošlogodišnjem turniru igrao za treće mjesto protiv Hajduka, a brončanu medalju odnijeli su Splićani.

Najviše uspjeha do sada imao je splitski Hajduk koji je trofej Andrije Ankovića osvajao šest puta. Na drugom je mjestu Zrinjski koji je 5 puta bio pobjednik turnira na Podavali, tako da je Mostarcima ovogodišnji nastup prilika poravnati se sa Splićanima. Po tri puta turnir su osvajali Dinamo i Sarajevo, a dva puta Široki Brijeg. Po jedan trofej osvojili su Šibenik , Velež, Osijek, Leotar, Neretva (Metković), GOŠK (Gabela), Lokomotiva (Zagreb), Split i Sutjeska.

Kopirati
Drag cursor here to close