Euro 2020

Francuzima bod, Ukrajina sredila Portugal, Srbija i Kosovo ostali u igri!

Fantastični Ukrajinci novom odličnom predstavom potvrdili su plasman na europsku smotru istovremeno ostavivši Portugal u neizvjesnosti. Ukrajina je slavljem pomogla i Srbiji koja je očekivano slavila u Litvi (2:1).
Sport / Nogomet | 15. 10. 2019. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska i Turska odigrale su izvrsnu utakmicu u kojoj su podijeljeni bodovi, a sjajnoj partiji svjedočili su i gledatelji u Kijevu.

Dvoboj Francuske i Turske bio je okršaj za prvo mjesto u skupini H, svjetskim prvacima je trebala pobjeda kako bi preskočili momčad od koje su izgubili ranije u kvalifikacijama.

Svjetski prvaci igrali su vrlo dobro, nizali prilike, ali fantastičnu utakmicu odigrao je vratar turske reprezentacije Mert Gunok koji je 'poskidao' sve što je stizalo prema njegovom golu frustrirajući domaću reprezentaciju.

Francuzi su čak 21 put pucali prema golu protivnika, no samo pet u okvir vrata, a jedan od tih pokušaja završio je u golu, strijelac je bio Olivier Giroud u 76. minuti, samo četiri minute nakon što je ušao u igru.

Foto: Bild / Turci su uspjeli uzeti bod Francuzima

Međutim, slavlje domaćina trajalo je kratko, šest minuta nakon vodećeg, stigao je i izjednačujući pogodak, strijelac je bio Ayhan. Francuska i Turska na vrhu su s 19 bodova, Island ima četiri boda manje.

Fantastični Ukrajinci novom odličnom predstavom potvrdili su plasman na europsku smotru istovremeno ostavivši Portugal u neizvjesnosti. Ukrajina je slavljem pomogla i Srbiji koja je očekivano slavila u Litvi (2:1).

Yaremchuk i Yarmolenko bili su strijelci za Ukrajinu prije nego je Cristiano Ronaldo svojim 700. golom u karijeri smanjio na konačnih 2:1.

Domaća momčad je posljednjih dvadeset minuta igrala s igračem manje nakon što je isključen Stepanenko.

Portugal na drugom mjestu ima 11 bodova dok Srbija s deset gaji nadu da će momčad Cristiana Ronalda kiksati u jednom od iduća dva susreta.

Do kraja kvalifikacija, Portugalce očekuju dvoboji s Litvom i Luksemburgom dok će s potonjima igrati i Srbija koju u posljednjem kolu očekuje Ukrajina, no taj će se dvoboj igrati u Srbiji.

Foto: Vivagoal / Portugalu ni 700. gol Ronalda nije pomogao protiv Ukrajine

Od preostalih utakmica valja izdvojiti novu pobjedu Kosova koje je s 2:0 svladalo Crnu Goru.

Momčadi koju vodi izbornik Bernard Challandes očekuje daljnja borba za nastup na Europskom prvenstvu iduće godine, trenutno drže treće mjesto s 11 bodova, jedan više zaradila je Češka dok je vodeća momčad skupine Engleska s 15 bodova.

 
Kopirati
Drag cursor here to close