Liga nacija

Francuzi osvojili skupinu; Ramos promašio dva penala; Nijemci preokrenuli

Odigrane su četiri utakmice predzadnjeg kola Lige nacija A. Francuzi su dobili Portugal, Ramos promašio čak dva penala protiv Švicarske, a Njemačka preokretom uzela bodove protiv Ukrajine.
Sport / Nogomet | 14. 11. 2020. u 23:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Próxima Jornada / N'Golo Kante donio je Francuzima minimalnu pobjedu

Solidna Švedska propustila je nokautirati blijedu i, kako se čini, umornu hrvatsku. Švedi su slavili sa samo 2:1, što će Vatrenima zasigurno u statistici biti prihvatljivo, ali dojam koji su ostavili je - katastrofalan.

U istoj skupini Francuska je golom Kantea u Lisabonu slavila minimalnom pobjedom protiv Portugala te tako osvojila prvo mjesto.

Portugal je otvorio utakmicu s prilikom Ronalda u 6. minuti, no nakon toga Francuzi preuzimaju dominaciju te postaju konkretnija momčad na terenu. Redale su se prilike pred golom domaćina, Martial je par puta našao u sjajnim situacijama, ali je nedostajalo koncentracije te se na odmor otišlo početnim rezultatom.

Drugi dio su ponovno otvorili Portugalci prilikom u 49. minuti, no ovoga puta Silva nije bio precizan.

U 54. minuti uzvratili su gosti i napokon pronašli put ka mreži. Griezmann je dodao lotu Rabiotu, koji iskosa puca po golu, Patricio brani, ali na loptu nalijeće Kante i posprema je u gol za pokazat će konačnih 0:1.

Francuzi su ovom pobjedom kolo prije kraja osigurali prvo mjesto u skupini.

Njemačka je na Red Bull Areni slavila protiv Ukrajine rezultatom 3:1.

Utakmica nije najbolje počela za Elf jer su Ukrajinci iz praktički prvog udarca zabili gol. Kombinirali su gosti na rubu kaznenog prostora, lopta je sretno došla do Zubkova, koji ostavlja povratnu za Jaremčuka, a njegov udarac pocijepao je mrežu Neura, koji je samo mogao pogledom ispratiti loptu.

Ipak, nije trebalo dugo čekati na odgovor Nijemaca. U 23. minuti Goretzka je pokrenuo brzu akciju, proigrao Sanea, koji sjajno vara svog protivnika i preciznim udarcem matira gostujućeg vratara za 1:1.

Samo 10 minuta kasnije domaćini stižu do preokreta, sjajnu loptu dobio je Goretzka, koji još ljepše pronalazi Wernera u petercu za 2:1, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U drugom dijelu se nastavilo s dominacijom Nijemaca, a nagrada za bolju igru stigla je u 64. minuti kad Ginter pronalazi Wernera za njegov drugi, a Njemački treći gol na utakmici te konačnih 3:1.

Švicarska i Španjolska su podijelili bodove u Baselu odigravši 1:1. Utakmicu su obilježila čak dva promašena penala Ramosa.

Švicarci su odlučnije i konkretnije otvorili utakmicu.

Prvo je Shaqiri u 19. minuti propustio veliku priliku, no sedam minuta kasnije Freuler dovodi Švicarce u vodstvo. Embolo je probio desnu stranu i ubacio na sredinu kaznenog prostora gdje Freuler nalijeće na loptu i sjajno pogađa za 1:0.

Imali su Švicarci odličnu priliku u 29. minuti iz slobodnog udarca, ali šut Rodrigueza sjajno brani Unai Simon.

U posljednjih 15-ak minuta viđena je potpuna dominacija Španjolaca. Redale su se prilike ispred gola Sommera, no Ruiz, Oyaezabal i Torres nisu bili dovoljno koncentrirani te se na odmor otišlo minimalnom prednošću domaćina.

U drugome dijelu televizijski gledatelji svjedočili su presliku posljednjih 15-ak minuta prvog, Španjolci su bacili sve karte u napad i potpuno pritisnuli domaćina. No, prvu priliku imali su Švicarci, točnije Seferović, ali se rezultat nije mijenjao.

U 57. minuti Ramos pogađa Rodrigueza u ruku, a sudac bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo sam branič Reala, ali njegov udarac čita Sommer i rezultat ostaje 1:0.

Potom u 79. minuti Elvedi ruši Moratu u izglednoj prilici, zaslužuje drugi žuti karton, a Španjolci drugi jedanaesterac na utakmici. Ponovno je odgovornost preuzeo Ramos i opet pucao u istu stranu, ali ovoga puta Sommer još efektnije intervenira i hvata loptu.

Unatoč svim promašajima Španjolci u 89. minuti dolaze do poravnanja. Reguilon je probio lijevu stranu i ubačajom sjajno pronašao Morena koji probija vratara za pokazat će se konačnih 1:1.

Kopirati
Drag cursor here to close