SP 2018

Francuzi objavili popis, Deschamps otpisao Payeta

Deschamps je s popisa 23 izostavio Anthonyja Martiala, Kingsleya Comana, Lucasa Dignea i Moussu Sissokoa koji su među 11 pričuva.
Sport / Nogomet | 17. 05. 2018. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Getty Images

Francuski izbornik Didier Deschamps objavio je u četvrtak popis 23 igrača za nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji te imenovao još 11 njih koji će biti u statusu zamjena, a s liste kandidata otpao je kapetan Marseillea Dimitri Payet, koji je ozlijeđen u sinoćnjem finalu Europske lige u kojem je njegov klub poražen 3-0 od Atletico Madrida. 

"On je bio ozbiljan kandidat za mjesto među 23 igrača, ali za ozljedu koja ga je zadesila obično su potrebna tri tjedna za oporavak. I kad se vrati, uvijek postoji velika mogućnost da će ozljedu obnoviti, a krajnji rok za prijavu momčadi je 4. lipnja pa nisam mogao riskirati", pojasnio je Deschamps svoju odluku. 

Od igrača koji su bili prije dvije godine u sastavu na Europskom prvenstvu, na kojem je Francuska kao domaćin poražena (1-0) u finalu od Portugala u produžetku, Deschamps je s popisa 23 izostavio Anthonyja Martiala, Kingsleya Comana, Lucasa Dignea i Moussu Sissokoa koji su među 11 pričuva, a zajedno s njima i napadač Arsenala Alexandre Lacazette. 

Glavni popis 23 igrača koji bi trebali predstavljati Francusku na SP-u Rusiju čine: 

VRATARI: Alphone Areola (PSG), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille); 

BRANIČI: Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Presnel Kimpembe (PSG), Benjamin Pavard (Stuttgart), Benjamin Mendy (Manchester City), Djibril Sidibe (Monaco), Adil Rami (Marseille), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid); 

VEZNI IGRAČI: Blaise Matuidi (Juventus), N'Golo Kante (Chelsea), Steven N'Zonzi (Sevilla), Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern); 

NAPADAČI: Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (PSG), Thomas Lemar (Monaco), Nabil Fekir (Lyon), Florian Thauvin (Marseille), Ousmane Dembele (Barcelona) 

Na popisu 11 pričuvnih igrača nalaze se: Benoit Costil (Bordeaux), Wissam Ben Yedder (Sevilla), Kingsley Coman (Bayern), Mathieu Debuchy (Saint-Etienne), Lucas Digne (Barcelona), Alexandre Lacazette (Arsenal), Anthony Martial (Manchester United), Adrien Rabiot (PSG), Mamadou Sakho (Crystal Palace), Moussa Sissoko (Tottenham), Kurt Zouma (Stoke City)

Kopirati
Drag cursor here to close