Prijateljske utakmice

Francuzi izrešetali Ukrajinu (7:1), Nijemci i Turci odigrali 3:3 u Kölnu

Francuska je upisala je visoku 7:1 pobjedu nad Ukrajinom koja zasigurno spada u kvalitetnije europske reprezentacije. U utakmici 's dva domaćina' u Kölnu, Njemačka i Turska odigrale su 3:3.
Sport / Nogomet | 08. 10. 2020. u 00:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Francuzi su toliko ubojiti da moraju izvaditi oružni list za svoje nastupe

Nekoliko zanimljivih prijateljskih utakmica viđeno je u srijedu večer na europskim stadionima.

Francuska, s kojom Vatreni igraju narednog tjedna na Maksimiru, upisala je visoku 7:1 pobjedu nad Ukrajinom koja zasigurno spada u kvalitetnije europske reprezentacije.

Mladi veznjak Edouard Camavinga za 1:0 u devetoj minuti, da bi Olivier Giroud u 24 minuti povećao na 2:0 za svjetske prvake.

Svoj drugi gol Giroud zabija pet minuta kasnije, a u 39. minuti već je 4:0 za Francuze. Dobar centaršut Aouara preletio je sve prije nesretnog Vitalija Mikoljenka koji sprovodi nehotično loptu u vlastitu mrežu.

U 53. minuti smanjenjno je vodstva Tricolora, a strijelac za Ukrajinu bio je Viktor Cigankov.

Potom se u strijelce upisao i Corentin Tolisso, koji je u 65. minuti nakon lijepog duplog pasa s Kylianom Mbappéom pogodio za visokih 5:1.

Nisu Francuzi ni tu stali, jer je za 6:1 u 82. minuti pogodio sâm Mbappé uz pomoć Ben Yeddera, a zastrašujućih 7:1 na semaforu je ispisao Griezmann u 89. minuti utakmice.

Nijemci i Turci odigrali su možda u ljepotici večeri 3:3 u Kölnu, gdje bi se, da je bilo publike, obje reprezentacije osjećale na domaćem zerenu.

Prvo je Julian Draxler na dodavanje Kaija Harvertza pogodio je 1:0 Elfa u nadoknadi prvog poluvremena, a goste izjednačuje Ozan Tufan u 49. minuti.

Domaćini se vraćaju u vodstvo u 58. minuti. Dupli pas s Kaijem Havertzom, koji ovom prilikom upisuje drugui asistenciju, odigrao je Florian Neuhaus i uspješno poentirao.

No u 67. minuti Turci izjednačuju. Grešku je napravio upravo Neuhaus kojemu je Efecan Karaca oduzeo loptu i svladao Lena.

Nijemci opet dolaze do vodstva od 3:2 preko zvijezde prošlogodišnjeg U-21 Eura, Luce Waldschidta, igrača Benfice (82.).

No Turci se nisu predali i u četvrtoj minuti sudačkog dodatka došli do 3:3. Kenan Karaman pogađa zicer nakon lijepe akcije svoje ekipe.

Dodajmo da je Portugal odigrao 0:0 sa svojim susjedima i rivalima Španjolcima.

Iznenađenje je priredio Meksiko pobjedom od 1:0 nad domaćom Nizozemskom, koju je premijerno vodio novi izbornik Frank de Boer, dok je Austrija kod kuće svladala Grčku 2:1.

Ubojiti su bili Talijani protiv Moldavije (6:0), Poljska protiv Finske (5:1), dok je Hrvatska u St. Gallenu upisala slatku gostujuću pobjedu protiv Švicarske (2:1).

Kopirati
Drag cursor here to close