Susret pun preokreta

Francuska u ludoj utakmici izbacila Argentinu

Junak susreta bio je 19-godišnji Kylian Mbappe, koji je izborio penal te je zabio dva pogotka.
Sport / Nogomet | 30. 06. 2018. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Francuske plasirali su se u četvrtfinale SP u Rusiji nakon što su u subotu u Kazanju u osmini finala svladali Argentinu sa 4-3 (1-1), a junak susreta bio je 19-godišnji Kylian Mbappe, koji je izborio penal te je zabio dva pogotka.

Antoine Griezmann je u 13. minutio doveo Francusku u vodstvo pogotkom iz jedanaesterca. Prethodno je u šesnaestercu oboren Kylian Mbappe.

Izjednačenje Argentini donio je Angel Di Maria u 41. minuti, snažnim i preciznim udarcem s više od 20 metara u gornji desni kut. Tri minute u drugom poluvremenu Argentincima je trebalo da naprave potpuni preokret. Lionel Messi šutirao je s ruba šesnaesterca, loptu je na putu do vratiju zakačio Gabriel Mercado i prevario vratara Hugu Llorisa te pogodio za vodstvo od 2:1.

Međutim, devet minuta kasnije Francuzi dolaze do izjednačenja. Lucas Hernandez je ubacio s lijeve strane na rub šesnaesterca odakle je Benjamin Pavard volej udarcem pogodio suprotni kut. Bio je to prvi pogodak ovog desnog beka u dresu Francuske.

U 64. minuti Kylian Mbappe je dobio loptu u šesnaestercu, oslobodio se svojih čuvara i poslao loptu iza leđa vratara Franca Armanija, a isti igrač je samo četiri minute kasnije završio lijepu akciju francuske reprezentacije koja je krenula od vratara Llorisa i svojoj ekipi osigurao pobjedu.

Poraz Argentine ublažio je Sergio Aguero u 92. minuti.

Francuska će u četvrtfinalu 6. srpnja igrati s pobjednikom večerašnjeg susreta Urugvaj - Portugal.

Kopirati
Drag cursor here to close