Oglasila se i ministrica sporta

Rumunjski sudac: Nisam rasist, negru' znači crno

- Maracineanu, koja je rumunskog porijekla, na Twitteru je pozdravila solidarnost i postupak igrača obje ekipe, dodajući da sada čekaju rezultate istrage
Sport / Nogomet | 09. 12. 2020. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu ocijenila je povijesnom odluku igrača Istanbul Basaksehira i Paris Saint-Germaina (PSG) da napuste teren nakon što je četvrti sudac Rumun Sebastian Coltescu rasistički uvrijedio pomoćnog trenera tima iz Istanbula Pierrea Weboa, javlja Anadolija.

Maracineanu, koja je rumunskog porijekla, na Twitteru je pozdravila solidarnost i postupak igrača obje ekipe, dodajući da sada čekaju rezultate istrage.

Rasistički izrraz

Za riječi suca Coltescua je kazala da se radi o "uvriježenom rasističkom izrazu".

Utakmica između PSG-a i Medipol Basaksehira prekinuta je u 12. minutu nakon što je četvrti sudija Rumun Sebastian Coltescu rasistički uvrijedio pomoćnog trenera tima iz Istanbula Pierrea Weboa. Gosti su potom napustili teren stadiona ”Park prinčeva” i odbili nastaviti meč dok se sudac ne suspendira.

Sudac: Nisam rasist

Rumunjski sudac Sebastian Coltescu kratko je objasnio što se dogodilo pri prekidu utakmice PSG-a i Bašakšehirspora u šestom kolu Lige prvaka.

Podsjetimo, rumunjski je sudac u komunikaciji s kolegom pomoćnog trenera gostiju Kamerunca Pierrea Weboa oslovio crncem. Nastala je gužva u kojoj je pričuvni napadač turske momčadi Demba Ba verbalno napao Coltescua zbog upotrebe neprimjerene riječi, a uskoro i povukao svoje suigrače s travnjaka.

"'Negru' na rumunjskom znači 'crno'. Ja nisam rasist", rekao je kratko za francusku televiziju.

Europska  nogometna asocijacija (UEFA) priopćila je da će nakon incidenta utakmica šestog kola grupe ”H” Lige prvaka između Paris Saint-Germaina (PSG) i Istanbul Basaksehira, biti nastavljena u srijedu u 18.55 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close