Euro 2020

Francuska i Turska osigurale EURO, Island će u playoff

Francuska je na gostovanju pobijedila Albaniju sa 2-0, dok je Turska identičnim rezultatom slavila u Andorri. Island je na gostovanju pobijedio Moldaviju s 2-1 i priliku za plasman na EP tražit će kroz play-off.
Sport / Nogomet | 18. 11. 2019. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sportbuzzer / Svjetski prvaci idu na Euro kao pobjednici skupine H

Nogometne reprezentacije Francuske i Turske ostvarile su pobjede u susretima posljednjeg, devetog kola H skupine kvalifikacija za EURO 2020. godine potvrdivši prolaz na smotru najboljih selekcija 'Starog kontinenta'.

Francuska je na gostovanju pobijedila Albaniju sa 2-0, dok je Turska identičnim rezultatom slavila u Andorri.

Golove u pobjedi svjetskih prvaka zabili su Corentin Tolisso (9) i Antoine Griezmann (30), dok je oba gola za tursku vrstu zabio Enes Unal (17, 21-11m).

U trećem susretu iz ove skupine Island je na gostovanju pobijedio Moldaviju s 2-1 i priliku za plasman na EP tražit će kroz play-off.

Island je poveo u 17. minuti golom Birkira Bjarnasona, izjednačio je Nicolae Milinceanu u 56. minuti, a pobjedu Islandu donio je Gylfi Sigurdsson pogotkom u 65. minuti. Sigurdsson je u 78. minuti imao i jedanaesterac, ali nije bio precizan.

Francuska je osvojila prvo mjesto u skupini sa 25 bodova, Turska je druga sa 23 bodova, dok je Island treći sa 19 bodova. Slijede Albanije (16), Andorra (4) i Moldavija (3).

U skupini A Engleska je na Kosovu slavila sa 4-0 golovima Winksa (32), Kanea (79), Rashforda (83) i Mounta (90+1).

U drugom susretu Bugarska je bila bolja od Češke sa 1-0, a gol odluke zabio je Božikov u 56. minuti.

Već ranije su Engleska i Češka osigurale EURO.

Kopirati
Drag cursor here to close