Uzor mu je Messi

Florian Josip Berišić debitirao za U-15 Hrvatske

Naime, Florian, čiji uzor je slavni Messi, će prosinac 2019. pamtiti po pozivu izbornika Sergeja Milivojevića na zimski kamp U-15 reprezentacije Hrvatske u Medulinu, gdje je odigrao prvu utakmicu protiv izabrane reprezentacije Slovenije.
Sport / Nogomet | 30. 12. 2019. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da će hrvatski nogomet imati svijetlu budućnost i poslije Luke Modrića, Marija Manđukića, Danijela Subašića, Vedrana Ćorluke...potvrđuju i mladi hrvatski nogometaši koji svakodnevno ispisuju uspješne sportske priče.

Jedna od takvih je i ona o Florianu Josipu Berišić koji je rođen 2005. godine u njemačkom Düsseldorfu, gdje i živi, a nova je uzdanica mlađih selekcija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Berišić dolazi iz sportske obitelji. Tata Jakov, koji je podrijetlom iz Hrvatske, odrastao je u Njemačkoj i bavio se nogometom. Kao i njegov tata, a Florianov djed, Josip, koji je godinama vodio jedan tim Düsseldorfu. Mama Dragana, inače iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja u BiH, bila je košarkaška nada svoga kraja.

  / Florian Josip Berišić 

Naime, Florian, čiji uzor je slavni Messi, će prosinac 2019. pamtiti po pozivu izbornika Sergeja Milivojevića na zimski kamp U-15 reprezentacije Hrvatske u Medulinu, gdje je odigrao prvu utakmicu protiv izabrane reprezentacije Slovenije. 

Da se radi o velikoj uzdanici hrvatskog nogometa, koju su hrvatski nogometni skauti odlično primijetili, potvrđuje i činjenica da je Berišić i u srpnju 2019. godine dobio poziv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) da nastupi na ljetnom kampu u Osijeku, zajedno sa još dvoje djece iz Njemačke, i tu je i službeno postao U-15 nacionalni igrač Hrvatske.

Berišić trenutno igra za SG Wattenscheid 09, a ranije je nastupao u SV Lohausen i JFA. Tražili su ga i iz Borussije Mönchengladbach i F95, no Florian se odlučio za potonji tim, gdje je uspješno nastupao za U12 i U14 sastave.

  / Berišić s ekipom

U travnju 2018. godine je prepoznat kao veliki potencijal te je pozvan na turnir u Schwarzwald, gdje je sudjelovalo mnogo djece iz Njemačke, odnosno iz Berlina, Hamburga, Frankfurt, Nürnberg, Augsburg..., a Florian je jedini bio iz pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija (NRW).

Tu se kvalificirao za nastup na 17. Memorijalu vukovarskih branitelja U-14 momčadi, koji se održava u suorganizaciji Hrvatskog nogometnog saveza, gdje je branio boje Hrvata iz Njemačke.

Nema dileme da je pred ovim dječakom uspješna nogometna karijera, te je ime Floriana Josipa Berišića ono koje svakako treba dobro upamtiti.

Kopirati
Drag cursor here to close