Dobro je

Flick na klupi Bayerna do kraja sezone

"Sretan sam što vodstvo kluba vjeruje u mene kao glavnog trenera'', kazao je Flick.
Sport / Nogomet | 22. 12. 2019. u 18:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački nogometni stručnjak Hans-Dieter Flick (54) ostat će na klupi Bayerna do kraja ove sezone, objavilo je vodstvo njemačkog velikana.

Flick je do studenog bio jedan od pomoćnika Nike Kovača, a kada je hrvatski stručnjak dobio otkaz, privremeno je preuzeo momčad bavarskog velikana. Nagađalo se kako će netko od zvučnijih trenera preuzeti Bayernovu klupu, međutim Flick je sada dobio priliku voditi momčad do kraja sezone.

"Sretan sam što vodstvo kluba vjeruje u mene kao glavnog trenera. Zaista uživam raditi s momčadi i trenerskim timom. Ostvarili smo dobru početnu poziciju, a sada ćemo napuniti baterije za drugu polovicu sezone," kazao je Flick koji se trenerskim poslom počeo baviti na klupi tada trećeligaša Hoffenheima (2000-05), a potom je bio pomoćnik njemačkog izbornika Joachima Loewa (2006-14) uz kojeg je osvojio svjetsku broncu 2010. i naslov prvaka svijeta četiri godine kasnije.

"Zadovoljni smo Flickovim radom. Pod njim kao glavnim trenerom, razvoj momčadi je izvanredan, kako u pogledu kvalitete naše igre, tako i postignutih rezultata. Uvjeren sam da će Bayern iduće godine nastaviti gdje smo stali u posljednjih nekoliko utakmica, igrajući atraktivan i uspješan nogomet," naglasio je predsjednik i izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge.

Sportski direktor Hasan Salihamidžić je naglasio kako je Flick na dobrom putu i da zaslužuje povjerenje.

"Činjenica je da su naši igrači posljednjih nekoliko tjedana bili uvjerljivi, što pokazuje da smo na dobrom putu. Hansi zaslužuje naše povjerenje. Uvjeren sam da s njim možemo postići svoje sportske ciljeve, bilo u Bundesligi, DFB kupu ili Ligi prvaka," kazao je Salihamidžić.

Kopirati
Drag cursor here to close