Premijer liga, biti ili ne biti?

Željo želi nastavak lige, Zrinjski već testira igrače

Stav FK Željezničar o nastavku svih nogometnih natjecanja u BiH je jasan - najtrofejniji bh. klub želi nastavak odigravanja BH Telecom Premijer lige BiH i Kupa BiH.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2020. u 13:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FK Željezničar obavještava svoje članove, navijače, sponzore i prijatelje da je Klub dostavio Nogometnom savezu BiH službeni stav o nastavku prvenstva, odgovore na postavljeni Upitnik, te detaljan plan organizacije utakmica i trenažnog procesa.

Iz tog kluba navode da svakodnevno prateći sredstva javnog informiranja mogu reći da je epidemiološka situacija u BiH zadovoljavajuća, što potvrđuju i odluke nadležnih organa kojima su skoro sve djelatnosti vraćene u rad, te da je vrijeme i za sport.

Stav FK Željezničar o nastavku svih nogometnih natjecanja u BiH je jasan - najtrofejniji bh. klub želi nastavak odigravanja BH Telecom Premijer lige BiH i Kupa BiH, te da se tako na zelenom terenu dobiju odluke o prvaku, osvajaču Kupa, ekipama koje će predstavljati BiH na europskoj sceni, te o mjestima koja vode u niže rangove, navodi se u priopćenju.

Iz FK Željezničer navode da je NSBiH u proteklom tjednu klubovima dostavio Upitnik koji sadrži pitanja o nastavku igranja prvenstva. Klub je krovnoj kući bh. nogometa dostavio odgovore na sva pitanja, a odnose se na plan organizacije utakmice kao domaćin, jasan i precizan plan odlaska i putovanja na gostujuće utakmice, popis mjera i uputa o ponašanju igračima i ostalom osoblju između utakmica, treninga, i slično.

Planovi koji su dostavljeni sadrže sve detalje kao što su organizacija i provođenje trenažnog procesa, testiranja na Covid -19, stalna dezinfekcija svlačionica i prostorija na stadionu, odlazak na gostujuće utakmice i boravak u karanteni, organizacija domaće utakmice, dolazak ekipa i službenih soba na stadion, te plan o organizaciji medijskih aktivnosti.

''Smatramo da se natjecanje treba završiti u postojećem formatu ukoliko to epidemiološke mjere i odluke nadležnih organa u FBiH i RS budu dozvoljavale. Ipak, ukoliko se ne bi stvorili uvjeti za nastavak prvenstva od 7. lipnja 2020. kako je predloženo na video sastanku 14. svibnja , FK Željezničar je NSBiH i svim klubovima dostavio četiri prijedloga termina i formata najecanja, a sve u cilju regularnog i sportskog završetka natjecanja. Svi ovi prijedlozi su u potpunosti sa preporukama i uvjetima koje je propisala i UEFA'', navodi se u priopćenju.

FK Željezničar smatra da je nastavak BH Telecom Premijer lige BiH i Kupa BiH realan, a pogotovo zbog popuštanja mjera u proteklim danima, te ističe da zbog neigranja utakmica klubovi mogu izgubiti značajna financijska sredstva, a s obzirom na već tešku situaciju u bh. nogometu i općenito u sportu to bi bio jako težak udarac za klubove.

''Nadamo se da ćemo krenuti putem skoro svih europskih država i liga iz regije koje su se odlučile za nastavak fudbalskih takmičenja i pored toga što su imale težu epidemiološku situaciju i statistički mnogo više zaraženih. Ukoliko ipak dođe do odluke o prekidu prvenstva, stav FK Željezničar u slučaju prekida prvenstva, a u vezi s plasmanom na ljestvici, je da nijedna ekipa ne napusti Premijer ligu BiH, da se ne proglasi prvak, te da nastup u europskim natjecanjima ostvare ekipe po trenutnom stanju na ljestvici. Ipak, nadamo se da do prekida prvenstva neće doći, a da je svima jasno da nogomet bez navijača, a pogotovo bez igre nema smisla'', navodi se u priopćenju.

Nakon odluke Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine da se profesionalnim klubovima dozvoli početak treninga, HŠK Zrinjski će poštujući plan mjera i procedura Nogometnog saveza BiH danas i sutra organizirati testiranje svih igrača i članova stručnog stožera na koronavirus.

Kopirati
Drag cursor here to close