Ne stišava se bura

Velež i službeno podnio žalbu: Mostarci očekuju novu utakmicu

"Očekujemo da se donose odluka da se igra nova utakmica", poručili su iz FK Velež.
Sport / Nogomet | 12. 03. 2019. u 12:50 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna Bosna i Hercegovina i Mostar su i nakon 48 sati od odigravanje utakmice Prve lige Federacije BIH protiv Goražda (0:1) i jedne od najvećih sudijskih lakrdija na nogama, piše RadioSarajevo.ba.

Telefon u prostorijama Fudbalskog kluba Velež ne prestaje zvoniti, nakon što su Mostarci, kako piše Radio Sarajevo, doslovce pokradeni u Goraždu, u režiji sadaca Kenana Bajraktarevića iz Orašja i njegovih pomoćnika Marija Grgića i Filipa Jarića.

Podsjetimo, FK Goražde je u subotu sa 1:0 nadigralo lidera na ljestvici Prve lige FBiH, a Bosnom i Hercegovinom i regijom je brzo proširio video sa susreta i 19 spornih trenutaka na tom susretu.

Portal Radiosarajevo.ba danas je još jednom kontaktirao čelnike Fudbalskog kluba Velež. Mostarci su i dalje ogorčeni. Svi su jedinstveni da su pokradeni u Goraždu i da se nadaju da će Komisija za sudije i suđenje sutra (srijeda, 12 sati) na hitnoj sjednici pregledati sporni snimku i donijeti odluku da se susret ponovi.

''48 sati poslije utakmice rok je za podnošenje žalbe. Mi smo to već uradili i nadamo se da će Komisija za suđenje sutra pregledati sve sporne situacije. Odmah da kažemo, jedno je snimak koji kruži na internetu, a drugo je što se sve događalo u stvarnosti na terenu u Goraždu. Prisutna je nemogućnost snimanja susreta iz svih kuteva. Iskreno, da smo gledali susret iz više kuteva, našli bismo 30 spornih situacija, a ne samo 19 koji se pojavljuju u snimci", kažu iz FK Velež za naš portal.

Mostarci su za Radiosarajevo.ba objasnili i zbog čega su donijeli odluku da se žale. To su obrazložili riječima: "Žalbu smo uradili zbog toga što su sudačke odluke izravno utjecale na rezultat. Kod gola koji je postigao domaći tim, imate dvije sporne situacije prije nego se mreža zatresla. Naš gol je poništen iz zaleđa i zbog toga tražimo od Komisije za suce i Nogometnog saveza FBiH da dobro razmotre situacije koje su se dogodile na susretu, jer su one izravno  utjecale na rezultate''.

Na pitanje šta očekuju od Komisija za suce i suđenje, čelnici FK Veleža su kategorični.

"Očekujemo da se donose odluka da se igra nova utakmica", poručili su za Radiosarajevo.ba iz FK Velež.

Kopirati
Drag cursor here to close