Rođeni

FK Velež: Počelo slaganje momčadi, devetorica otpisanih

Ono što je za navijače najvažnije jeste igračka križaljka, odnosno imena igrača koji odlaze i koji dolaz
Sport / Nogomet | 21. 12. 2019. u 09:32 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Počelo reduciranje igračkog kadra

Nogometaši Veleža su na odmoru, već pet dana i odmarat će službeno do 10. siječnja kada je zakazana kako se to popularno kaže prozivka.

Šest tjedana priprema u planu je trenera Dudića koji je dobar dio programa posložio. Ostaju tek nepoznanice oko imena protivnika u pojedinim kontrolnim utakmicama.

Ono što je za navijače najvažnije jeste igračka križaljka, odnosno imena igrača koji odlaze i koji dolaze.

Od trenutka kada je preuzeo momčad, Dudić je počeo pričati o reduciranju igračkog kadra, a s riječi na djela je prešao odmah po završetku prvog dijela sezone.

Velež je raskinuo ugovore sa Uirom Marquesom, Vaskom Kalezićem, Renatom Skokom, Adnanom Dudićem i Elmirom Kuduzovićem. Na posudbu bi trebali ići Sinan Samardžić, Iris Mandžuka, Amar Alikadić i treći golman Edis Rahimić, s tim da je Mandžuka zatražio raskid ugovora.

Još uvijek nije jasan status Valmira Berishe koji stranac, pa će u idućem periodu uprava eventualno pokušati pronaći neko rješenje kako bi on dobio status domaćeg igrača.

Upravo je Berisha od svih navedenih igrača imao najveću minutažu. Na terenu je proveo 404 minute, upisao je devet nastupa, četiri puta se našao u početnoj postavi.

''Ovdje svakako treba spomenuti iskusnog Elmira Kuduzovića koji je kroz tri sezone igranja u Prvoj ligi FBiH dao veliki doprinos na terenu. Stigao je tu kada je bilo teško, kada se klub nalazio u izuzetno teškoj situaciji. Činjenica je da se njegova igračka karijera bliži kraju, a on je izrazio želju da se bavi trenerskim poslom pa su ljudi u klubu, prije svega predsjednik Hasić, izrazili spremnost da mu po tom pitanju pomognu. O novim imenima je još rano pričati, iako planiramo dovesti četiri igrača, recimo u svakoj liniji po jednog. Tu su nam se planovi malo promijenili ponajviše zbog povrede Zeljkovića'', kaže Dudić.

Već sada zna kako bi generalna proba pred početak prvenstva trebala biti utakmica protiv Mladost, tjedan prije starta drugog dijela.

U planu je i utakmica kontra Željezničara te tri do četiri na priprema u Turskoj Antaliji gdje momčad putuje krajem siječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close