NS BiH

FK Sloboda iznosi neistinite informacije

Sport / Nogomet | 20. 06. 2017. u 17:53 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju upoznavanja javnosti o novonastaloj situaciji s FK Sloboda, a koja se odnosi na proces i postupak licenciranja klubova, Nogometni savez Bosne i Hercegovine odgovorio je na optužbe koje dolaze iz tuzlanskog kluba.

U priopćenju krovne nogometne bh. kuće stoji da je na samom početku procesa licenciranja klubova za sezonu 2016./2017. administracija FK Sloboda obavezama u postupku licenciranja pristupila krajnje neodgovorno.

''Prema odredbama propisanim Pravilnikom o licenciranju klubova, administracija FK Sloboda je napravila vrlo malo u pravcu ispunjavanja svih kriterija, ponajvišđe financijskog, u cilju izdavanja licence za natjecanje u Premijer ligi BiH. Istovremeno, administracija NSBiH je učinila sve u pravcu pomoći za ishodovanje i u konačnici izdavanje licence ovom klubu u drugostupanjskom postupku'', stoji u priopćenju.

Iz Saveza napominju da je prema dostavljenoj dokumentaciji i činjenicama koji su utvrđeni bilo nemoguće očekivati da FK Sloboda dobije licencu za natjecanje u prvostupanjskom postupku.

''Savez je upoznao rukovodstvo ovog kluba sredinom travnja o mogućim posljedicama zbog neispunjavanja kriterija propisanih pravilnikom, s jasno dobronamjernim stavom iskazanim kroz konkretnu pomoć. Savez je profesionalno pristupio ovom problemu i poduzeo je mjere koje su u razdoblju između dva tjedna povjerenstva polučile željeni rezultat'', poručuju iz Saveza.

FK Sloboda je krenula u rješavanje problematike po pitanju dugovanja i učinila je veliki iskorak ka rješavanju tih obaveza, stoga je drugostupanjsko povjerenstvo za licenciranje klubova donijela odluku o davanju licence, uz zaključak koje obaveze klub ima izvršiti do 9. lipnja.

Međutim, kako je naglašeno, u ostavljenom roku FK Sloboda je izvršila samo manji dio obaveza po zaključku, a tko je, kada i kako pravio dugove, nije pitanje o kojem Savez treba voditi brigu, nego je obaveza Saveza da sve procese vodi u skladu s odredbama Statuta, pravilnika i ostalim aktima Saveza.

Iz NS BiH ističu da su unutarnja problematika kluba i odnosi s bivšim rukovodstvom, interna stvar, a brigu o tome treba voditi uprava FK Sloboda, te da se iz uprave tuzlanskog kluba na vrlo neprimjeren način sportskoj javnosti BiH iznose neistinite informacije, čime se vrlo jasno umanjuje i omalovažava rad NS BiH.

''U ovakvim slučajevima Savez uvijek radi u skladu s relevantnim pravilnicima, tako da se raznim priopćenjima ne daju postići bilo kakva kvalitetnija rješenja, nego je konačan odgovor u propisima koji su jedini mjerodavni. Savez će kao i do sada koristiti sva pravna sredstva u cilju zaštite svog digniteta i pri tome profesionalno i savjesno obavljati svoje redovne aktivnosti. Prava će biti primjenjena u svom punom kapacitetu, ali samo na način da sve radnje budu provedene zakonito'', zaključeno je u priopćenju NS BiH.

Iz NSBiH dodaju da poštujući reputaciju FK Sloboda, kao jednog od najstarijih premijerligaša, žele da i ove riječi budu primljene dobronamjerno i s iskrenom željom za kontinuirani nastavak dugogodišnje suradnje.

Kopirati
Drag cursor here to close