Ugrožena sigurnost

FK Sarajevo ogorčeno organizacijom derbija: Pokrenut ćemo kaznene postupke protiv odgovornih

FK Sarajevo apelira na Nogometni savez BiH da reagira i donese odgovarajuće mjere u pravcu kreiranja fair play sportske atmosfere za održavanja utakmica, a apel također upućuje i FIFA Odjelu za integritet natjecanja da se upozna s ovim slučajem.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2018. u 21:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FK Sarajevo / Džakmić je prilikom konstantnog bacanja s tribina flaša i ostalih tvrdih predmeta, pogođen kamenom u glavu, prilikom čega je izgubio svijest

Povodom utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj je FK Sarajevo gostovalo u Mostaru igrajući protiv HŠK Zrinjski (2:2), Uprava FK Sarajevo izražava krajnje nezadovoljstvo usred nekorektnog suđenja i ugrožene sigurnost gostujuće ekipe.

Ovom prilikom FK Sarajevo apelira na Nogometni savez BiH da reagira i donese odgovarajuće mjere u pravcu kreiranja fair play sportske atmosfere za održavanja utakmica, a apel također upućuje i FIFA Odjelu za integritet natjecanja da se upozna s ovim slučajem.

"FK Sarajevo izražava posebnu ogorčenost u vezi s lošom organizacijom utakmice prilikom koje je ugrožena sigurnost gostujuće ekipe, te ozlijeđen pomoćni trener bordo tima Muhamed Džakmić.

Džakmić je prilikom konstantnog bacanja s tribina boca i ostalih tvrdih predmeta, pogođen kamenom u glavu, prilikom čega je izgubio svijest, dok je koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić pogođen bocom.

Zabrinjavajuće je da tribina na kojoj su smješteni domaći navijači ni u jednom trenutku nije bila osigurana policijskim službenicima, što jasno indicira nezalaganje da se nasilje udalji s nogometnih tribina", stoji u priopćenju za javnost kluba s Koševa.

U narednom periodu FK Sarajevo će pokrenuti kaznene i građanske postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih osoba odgovornih zbog nanošenja ozljeda treneru Džakmiću o čemu će javnost biti blagovremeno informirana.

Prilike za igranje ove utakmice bile su strahovito otežavajuće, te Upravni odbor FK Sarajevo iskazuje punu podršku stručnom stožeru i igračima, ističući da FK Sarajevo ima svoj cilj, te da časno i pošteno uz pomoć svojih navijača, igrača i stručnog stožera ide ka tom cilju.

Po informacijama portala SportSport.ba Muhamed Džakmić je srećom u dobrom stanju i nakon obrade na mostarskom CUM-u koja je uključivala nekoliko šavova na glavi skoro će biti otpušten na kućnu njegu.

Kopirati
Drag cursor here to close