Sretno!

FK Lokomotiva slavi rođendan - lokomotiva koja vozi već 70 godina

Iz FK Lokomotiva kažu da im je primarni cilj djecu s ulice dovesti u klub da treniraju i da provedu kvalitetno i dragocjeno vrijeme, kako bi odrasli u formriane ljude
Sport / Nogomet | 17. 12. 2018. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fudbalski klub (FK) Lokomotiva, Lokomotiva koja vozi već 70 godina, a to nije malo razdoblje, rekao je sportski direktor ovog kluba Titko Balić, uoči prigodne svečanosti povodom obilježavanja 70 godina postojanja FK Lokomotiva koja je održana u Centru za kulturu.

Balić je inače u klubu proveo 40 godina.

''Lokomotiva počinje u ložioni na staroj željezničkoj stanici 1918. godine. Tada grupa radnika dolazi na ideju da osnuje klub koji se zove Željezničar.  Ta turbulentna godina vlasti, nakon samo godinu dana ukida klub i trebalo je 30 godina proći da se ideja opet realizira. Tada 1948. godine se realizira i formira klub koji se zove FK Lkomitva i aktivan je do danas'', rekao je o povijesti kluba Balić.

Kaže da je 70 godina velik period za ispričati, ali za medije je pokušao sažeti najvažnije iz povijesti.

''Najbitnije je bilo formirati bolje uvjete za rad, radilo se na edukaciji trenera pravljenju svog stadiona, kvaliteta se dobivala i Lokomitva je otišla u drugu ligu '68 godine, da bi poslje ovog rata krenula opet u drugoj ligi 1996.-2006. godine. Danas smo otišli u niži rang zbog financijskih sredstava, svjesni ste krize sporta i u kakvom društvu živimo, para nema sve je amaterizam pa kako se snađeš'', kaže Balić.

Foto: Bljesak.info / Detalj s obilježavanja godišnjice FK Lokomotiva

Dodaje da im je primarni cilj djecu s ulice dovesti u klub da treniraju i da provedu kvalitetno i dragocjeno vrijeme, kako bi odrasli u formriane ljude, a ne da budu prepušteni sami sebi.

''Trenutno nismo na našem stadionu u Rodoču, nego smo u stadionu Vrapčići, što nam je otežavajuća okolnost. Stadion nam nije vraćen, tu smo puno sredstava uložili, imamo dva kombija i iz svojih džepova, donatorima i tenderima se krpimo da održavamo aktivnost. Tu je okupljena malena grupa ljudi koja se trudi da sve ovo ostane na životu'', zaključio je sportski direktor Lokomotive.

Kopirati
Drag cursor here to close