Serie A

Fiorentina srušila Milan, dva gola Vlahovića

Nogometaši Fiorentine nanijeli su prvi ovosezonski poraz Milanu u Serie A svladavši ih na svom terenu sa 4-3 (2-0) u susretu 13. kola talijanskog prvenstva.
Sport / Nogomet | 20. 11. 2021. u 23:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fiorentina je protiv Milana povela golom Duncana (15) koji je najbrže reagirao nakon što je vratar Milana Tatarusanu ispustio loptu, na 2-0 povisio je Saponara (45+1) u samoj završnici prvog poluvremena lijepim udarcem sa 20-ak metara.

Kada je Vlahović (60) svojim prvim golom povisio na 3-0 činilo se kako je pitanje pobjednika riješeno, ali Ibrahimović (62, 67) je odgovorio s dva brza pogotka za 3-2.

Ipak, obrana Milana još je jednom kardinalno pogriješila, Gonzalez je oteo loptu Hernandezu pred kaznenim prostorom gostiju, a to je iskoristio Vlahović (85) i preciznim prizemnim udarcem vratio Fiorentinu na dva gola prednosti, piše Hina.

U posljednjim sekundama susreta Venuti (90+6-ag) je nespretno reagirao na loptu koja se nakon udarca Ibrahimovića odbila od grede te je autogolom postavio konačni rezultat.

Milana je ostao drugi sa 32 boda, koliko ima i vodeći Napoli koji u nedjelju gostuje kod trećeg Intera.

Fiorentina je, pak, skočila na šesto mjesto sa 21 bodom, koliko imaju i peti Lazio te sedmi Juventus.

Juventus je rezultatom 0:2 upisao pobjedu na gostovanju kod Lazija. Oba pogotka postigao je Leonardo Bonucci udarcima s bijele točke. Maurizio Sarri tako nije uspio zapapriti svom bivšem klubu s kojim je osvojio titulu prvaka Italije prošle godine.

Ranije u subotu je hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić bio je strijelac dva pogotka i asistent za još jedan u visokoj 5-2 (3-1) domaćoj pobjedi Atalante protiv Spezije.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close