Prijateljske utakmice

Finska svladala svjetske prvake; Remi Nizozemske i Španjolske

Najveći uspjeh i rezultat dana napravila je Finska, koja je u gostima kod Francuske slavila s 2:0. Strijelci za skandinavsku reprezentaciju bili su Forss (28) i Valakari (31).
Sport / Nogomet | 11. 11. 2020. u 23:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je odigrano čak 19 prijateljskih utakmica diljem Europe.

Najveći uspjeh i rezultat dana napravila je Finska, koja je u gostima kod Francuske slavila s 2:0. Strijelci za skandinavsku reprezentaciju bili su Forss (28) i Valakari (31).

U desetom međusobnom susretu Hrvatske i Turske ubilježen je peti remi (3:3).

U utakmici između Albanije i Kosova igrale su dvije reprezentacije čiji navijači najčešće drže palčeve i jednoj i drugoj, osim kad igraju - jedna protiv druge.

Domaćin je slavio rezultatom 2:1, a pogotke za domaći sastav zabili su nekadašnji HNL-ovci Bekim Balaj (Rijeka) i Myrto Uzuni (Lokomotiva).

Gosti su u konačnici svoj počasni pogodak zabili u 85. minuti, strijelac je bio novi napadač Lazija Muriqi, a zanimljivo je kako je goste kao kapetan na teren poveo bivši igrač Splita, Lokomotive i Dinama, Amir Rrahmani.

Od ostalih utakmica valja istaknuti i gostujući poraz Švedske protiv Danske.

U velikom skandinavskom derbiju domaćin je slavio rezultatom 2:0, a Danci su oba svoja pogotka zabili u drugom poluvremenu.

Prvi pogodak zabio je Wind u 61. minuti, da bi 13 minuta kasnije precizan bio Bah.

Najviše pogodaka danas smo vidjeli u utakmici između Rumunjske i Bjelorusije. Domaćin je slavio rezultatom 5:3.

Portugal je postigao sedam golova protiv slabašne Andore (7:0), od čega je samo jedan pogodak Cristiana Ronalda.

Belgija je kod kuće svladala Švicarsku 2:1, s tim da su gosti prvi poveli (Mehmedi, 12). Batshuayi (42, 70) je donio preokret i osigurao pobjedu svojoj momčadi.

Italija je protiv Estonije bila uvjerljiva (4:0), a pogađali su Grifo (14, 75 - 11m), Bernardeschi (27) i Orsolini ( 86 - 11m).

Nizozemska i Španjolska su uz pogotke Canalesa (19) i Van de Beeka (47) odigrale 1:1, dok je Njemačka golom Waldschmidta (13) svladala Češku s 1:0.

Poljska je u susretu susjednih zemalaj pobijedila Ukrajinu s 2:0, a strijelci su bili Piatek (40) i Moder (63).

Kopirati
Drag cursor here to close