Prijelazni rok

Finiš prijelaznog roka za nogometaše po običaju je zanimljiv i dinamičan

Prema pisanju portala 'le10sport.com', predstavnici PSG-a susreli su se u Parizu s ljudima koji zastupaju Sergeja Milinkovića-Savića, Pinijem Zahavijem i Zoranom Vekićem, a izgledi da Srbin napusti Lazio su porasli zadnjih dana.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2018. u 07:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Goncalo Guedes u Valenciji, Paco Alcacer u Borussiji Dortmund, Loris Karius u Bešiktašu, a Mariano Diaz u Realu - neki su od zvučnijih transfera u zadnjim danima prijelaznog roka.

Valencia je dovođenjem Guedesa oborila klupski rekord, plativši za Portugalca 40 milijuna eura.

Alcacer je u Dortmund stigao na jednogodišnju posudbu, a Borussia će u cijelosti preuzeti njegovu godišnju plaću od šest milijuna eura, što je prevagnulo kod donošenja odluke u Barceloni kojem će klubu posuditi ovog napadača. Španjolski klubovi koji su se za njega zanimali, naime, nisu mogli platiti toliko.

Borussia će za Alcacera platiti dva milijuna eura odštete, uz opciju otkupa njegova ugovora s Barcom za 23 milijuna na kraju sezone.

Real Madrid je pred sami kraj prijelaznog roka odlučio u svoje redove vratiti napadača Mariana Diaza. Kako navode španjolski mediji, nakon samo godinu dana 25-godišnji Diaz će se vratiti iz Lyona.

Odšteta za Diaza iznosi 22 milijuna eura. Napadač je prošle godine stigao u Lyon za osam milijuna eura, ali Real je u klauzuli ostavio mogućnost da ga vrati u sljedeće dvije godine.

Bivšeg vratara Liverpoola, Lorisa Kariusa, koji je katastrofalno branio u ovogodišnjem finalu LIge prvaka protiv Reala, u Tuskoj je dočekalo tisuće fanova. Njemački vratar je izjavio kako se raduje budućim izazovima s Besiktasom.

Karius je u redove turskog velikana stigao na dvogodišnju posudbu, a Bešiktaš će imati mogućnost otkupa ugovora na ljeto 2020. godine.

Što se tiče nekih opcija i nagađanja, Marca piše kako Barcelona još uvijek nije odustala od dovođenja Adriena Rabiota, na čemu radi njegov zemljak Eric Abida, sportski direktor katalonskog kluba.

Slavni Thierry Henry, koji je bio pomoćnik francuskog izbornika na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ipak neće preuzeti Bordeaux. Kao kandidat za nasljednika Gustava Poyeta glasi Claudio Ranieri, piše  L'Équipe.

Prema pisanju portala 'le10sport.com', predstavnici PSG-a susreli su se u Parizu s ljudima koji zastupaju Sergeja Milinkovića-Savića, Pinijem Zahavijem i Zoranom Vekićem, a izgledi da Srbin napusti Lazio su porasli zadnjih dana.

PSG je za Goncala Guedesa dobio 40 milijuna eura od Valencije, te pokušavaju taj novac do petka uložiti u SMS-a. Pitanje je samo hoće li to biti dovoljno za kupovinu srpskog veznjaka.

Mladi njemački reprezentativac Benjamin Henrichs napušta Bayer Leverkusen i pridružuje se francuskom ligašu AS Monaco. Vrijednost transfera je 20 milijuna eura. Henrichs je u Kneževini dobio ugovor do 2023. godine.

U Bundesligi je do sada odigrao 62 utakmice, a tri puta je nastupio i za A reprezentaciju Njemačke. Važi za jednog od najvećih talenata njemačkog nogometa, a u Leverkusenu ga je bivši trener Roger Schmidt 2015. godine pridružio prvoj momčadi, prekvalificiravši ga s pozicije veznjaka na pouzdanog desnog braniča.

Njemački reprezentativac Sebastian Rudy napustio je FC Bayern nakon samo jedne sezone i prešao u Schalke 04. U redove njemačkog prvaka prošle godine je Rudy stigao kao slobodan igrač, a Bavarci su sada na njemu zaradili 16,5 milijuna eura. Kako piše Bild, veznjak je u Gelsenkirchenu dobio ugovor na četiri godine.

Prethodno se za njega bio zagrijan Leipzig, ali je Rudy nakon niza pregovora ipak odlučio prijeći u Schalke, jer je Leipzig prvo nudio opciju jednogodišnje posudbe.

 

Kopirati
Drag cursor here to close