Rasprodaja talenata

Financijski problemi: Roma pušta tri mlade zvijezde za 120 milijuna eura

Iz tog razloga, 'Vučica' će biti primorana prodavati svoje najvažnije mlade igrače ovog ljeta, tvrdi Gazzetta dello Sport, jer je lako moguće da neće ugledati Ligu prvaka sljedeće sezone...
Sport / Nogomet | 25. 05. 2020. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: imagephotoagency.it / Cengiz Under i Justin Kluivert (AS Roma)

Ekonomski problemi već su zahvatili brojne europske nogometne klubove zbog pandemije koronavirusa, a ukoliko dođe drugi val oni će postati puno ozbiljniji.

Jedan od klubova koji je pod konstantim pritiskom financija, zbog čega su primorani prodavati svoje prospekte prije dosezanja vrhunca, svakako je i Roma.

Uprava rimskog velikana krajem je prošle kalendarske godine bila u pregovorima oko prodaje kluba tvrtki The Friedkin Gruop, ali cijela stvar je stavljena ad acta zbog pandemije.

Iz tog razloga, 'Vučica' će biti primorana prodavati svoje najvažnije mlade igrače ovog ljeta, tvrdi Gazzetta dello Sport, jer je lako moguće da neće ugledati Ligu prvaka sljedeće sezone, što će im biti druga sezona zaredom, a to je financijski krucijalna stavka u poslovanju kluba s Olimpica.

Kako prenosi isti izvor, Roma će ovog ljeta stoga biti primorana prodati tri od četiri glavna mlada igrača na kojima je planirala graditi budućnost i eventualno za puno veće cifre prodati ih nešto kasnije.

Taj trojac čine Cengiz Under, Justin Kluivert i Patrik Schick, dok je jedina dobra stvar u ovoj priči činjenica da će u klubu ostati Nicolo Zaniolo, najveća nada u dresu 'Giallorossa' u posljednjih nekoliko godina. 

Roma ne bi imala ništa protiv prodaje još nekih igrača, primjerice onih što će se vratiti s posudbe (Gonalons, Olsen, Ante Ćorić, Florenzi i Karsdorp), ali i trojice Argentinaca (Perotti, Fazio, Pastore) koji imaju visoke plaće.

 

Kopirati
Drag cursor here to close