Plemićki dvojac

Filipović o svojoj vezi s Bilbijom: U svakom trenutku znam gdje će biti!

U velikoj i dramatičnoj pobjedi 3:2 u Ljubljani, briljirali su svi igrači Zrinjskog, ali posebnu se istaknuo dvojac koji već skoro četiri godine igra zajedno – Miloš Filipović i Nemanja Bilbija.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2020. u 12:54 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi je hranio svog napadača idealnim loptama, a ovaj potonji spremao ih je u mrežu. Sve ono čemu su se u Zrinjskom nadali kada su ih vratili u Mostar prošle zime, iz Koreje odnosno Grčke, dobili su u ovoj utakmici.

 ''Nemanja i ja dugo igramo zajedno, razumijemo se u igri, a to se i vidi po našem učinku. Dovoljno se dobro poznajemo da znam gdje će biti u kojem trenutku da mogu ubaciti loptu, a da on zabije gol'', kaže za Sportske novosti Filipović, koji je briljirao u Ljubljani, upisavši čak tri asistencije, dvije Bilbiji i jednu Josipu Ivančiću za pobjednički pogodak.

 Zrinjski je već na šest golova u Europi, što je već za dva više koliko je postigao u Premijer ligi iz puno više susreta. Ali i to je lako objasniti, prije svega time da se većina premijerligaša protiv Zrinjskog zatvori i čeka svoju prilika.

 ''Naravno da nam više odgovara protiv ekipa koje žele igrati. Onda se otvaraju veće mogućnosti za kontranapad i više prostora imamo u igri. Ovako kad se 10 igrača vrati na 40 metara od svog gola, teško je nešto uraditi'', dodao je Filipović za SN.

 Ima vjerojatno nešto i u motivaciji, jer iskusnim igračima poput Filipovića ili Bilbije teže je naći motiv protiv Mladosti ili Olimpika, nego u europskim utakmicama.

 ''Ne bih rekao da imamo problem s motivacijom, iako je istina da smo malo lošije ušli u prvenstvo. Od utakmice protiv Differdangea smo se digli, odigrali dobro, a tako smo nastavili i protiv Mladosti DK''.

 Kako je utakmica sa Širokim Brijegom odgođena, sljedeća utakmica za Plemiće bit će opet europska. Opet ih čeka gostovanje, ali ovaj put dalje i vjerojatno teže. Na Cipru ih čeka Apoel, momčad koja je redovito sudionik grupnih faza europskih natjecanja.

 ''Ne znam puno toga o njima, ali znam da je to jedna jako dobra ekipa koja ima iskustva igranja u Europi. Oni su igrali u grupnim fazama i sigurno da imaju više iskustva od nas. Ciparska liga slična je kao grčka, u kojoj sam igrao. Siguran sam ako ponovimo igru i zalaganje kao iz Ljubljane da se nemamo čega plašiti'', zaključio je Miloš Filipović u razgovoru za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close