Pozitivan na kokain

FIFA smanjila kaznu Guerreru - može na SP

''Nikad u životu nisam uzeo drogu, a u Peruu je čaj od koke popularan i to se može svugdje popiti, pa i u hotelu gdje smo odsjeli'', branio se Guerrero.
Sport / Nogomet | 21. 12. 2017. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) prepolovila je kaznu kapetanu peruanske reprezentacije Paolu Guerreru (33) na šest mjeseci, što znači da napadač Flamenga može nastupiti na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Guerrero je prvotno suspendiran na godinu dana jer je pao na dopinškom testu nakon utakmice s Argentinom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 6. listopada, no FIFA mu je sada smanjila kaznu.

Peruanski kapetan je bio pozitivan na kokain.

 "Ljut sam, ne mogu vjerovati kakva mi je nepravda nanesena. Narušen mi je ugled na privatnom i sportskom planu. Nikad u životu nisam uzeo drogu, a u Peruu je čaj od koke popularan i to se može svugdje popiti, pa i u hotelu gdje smo odsjeli. Šalice i čaj su svima bile dostupne, pa je vjerojatno i moja šalica imala u sebi čaja od kokaina. Pio sam crni čaj s limunom, nisam lud da uzimam bilo kakav kokain", branio se peruanski napadač, dodavši kako su on i njegovi odvjetnici iznijeli sve dokaze u njegovu korist.

 FIFA je djelomično usvojila njegovu žalbu i Guerrero će 3. svibnja iduće godine ponovo moći igrati, javila je Hina.

Peru će na World Cupu u Rusiji igrati u skupini C zajedno s Francuskom, Danskom i Australijom.

Kopirati
Drag cursor here to close