Barem jednu utakmicu

FIFA se buni, ali Barca i La Liga bi u SAD

Ideja je da se u siječnju u Miamiju susretnu Girona i Barcelona, a oba tima prilično su zainteresirana da stvarno i otputuju u Sjedinjene Američke Države.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2018. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik La Lige, Javier Tebas istaknuo je da komentari prvog čovjeka FIFA-e, Gianni Infantina, nisu konstantni i da neće previše utjecati na želju Španjolaca da jedan susret odigraju u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Naravno da bismo voljeli da je prvi čovjek FIFA-e suglasan sa onim što želimo raditi. Ali njegovi komentari nisu bili konstantni niti u skladu sa onim što se radi u američkoj profesionalnoj ligi. Naš cilj nije da samo jedan susret odigramo tamo, već da provedemo čitavu strategiju, koja bi promovirala nogomet u Americi", kazao je Tebas.

Ideja je da se u siječnju u Miamiju susretnu Girona i Barcelona, a oba tima prilično su zainteresirana da stvarno i otputuju u Sjedinjene Američke Države.

"Dopada nam se ideja. Vjerujemo da je to pravi način da se promovira La Liga i španjolski fudbal. Ukoliko sve prođe kako treba, a vjerujemo da hoće, uvjeren sam da će se i ostali pristati. Moramo se distancirati do politike, iako je ima u nogometu", dodao je prvi čovjek Barcelone, Josep Maria Bartomeu.

Da bi se susret Primere i odigrao u Sjedinjenim Američkim Državama, La Liga mora dobiti suglasnost FIFA-e, UEFA-e, KONKAKAF-a i Nogometnog saveza Sjedinjenih Američkih Država.

Kopirati
Drag cursor here to close