FIFA "The Best"

FIFA razočarana: Ronaldo i Messi diskreditiraju nogomet

"Oni diskreditiraju nogomet, i ne primjećujući da to čine", izjavio je jedan predstavnik FIFA-e na marginama gala svečanosti u Londonu
Sport / Nogomet | 24. 09. 2018. u 22:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi uvelike diskreditiraju nogomet svojim odnosom prema ovogodišnjoj dodjeli nagrada "The Best" za najbolje nogometaše.

"Oni diskreditiraju nogomet, i ne primjećujući da to čine", izjavio je jedan predstavnik FIFA-e na marginama gala svečanosti u Londonu, prenosi španjolska Marca.

Portugalac je prethodno bio najavio dolazak u London, jer je njegov izostanak u Monacu, gdje se dodjeljivala nagrada najboljem igraču Europe, izazvao burne reakcije. Na koncu je odustao i od odlaska u London, jer je vjerojatno dobio signal kako je Modrić dobitnik nagrade.

Leo Messi također je propustio London, jer se nije našao u užem izboru, ali je kao nogometaš u timu godine zasigurno imao razlog pojaviti se na ovoj svečanosti.

U Londonu su ipak bili mnogi sadašnji i bivši veliki nogometaši, tako da je večer u potpunosti uspjela. Neobično je, u svakom slučaju, što su dosadašnji ''pretplatnici'' na ovu nagradu, Messi i Cristiano, odlučili ostati po strani, šaljući na taj način poruku kako se ne slažu s ovogodišnjim izborom FIFA-e.

Nogomet je ipak timski sport i ovogodišnja svečanost bila je oda momčadskom pristupu ovoj igri, nakon niza godina individualne ''tiranije'' najvećih zvijezda.

Inače, što se tiče samih kriterija odabira, posve je jasno da je veću specifičnu težinu imala Liga prvaka, jer su sva tri kandidata (Modrić, Salah i Ronaldo) igrali u ovogodišnjem finalu, nego Svjetsko prvenstvo, pošto nitko od Francuza, svjetskih prvaka, nije ušao u najuži izbor za igrača godine.

Kopirati
Drag cursor here to close