Suspenzija

FIFA odbila Atleticovu žalbu na Trippierovu kaznu

Atletico se žalio na odluku FA-a, kazavši kako se na njih ne bi trebala odnositi zabrana engleskih nogometnih vlasti, no FIFA je odbacila žalbu.
Sport / Nogomet | 18. 01. 2021. u 14:20 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odbila je žalbu Atletico Madrida na kaznu Engleza Kierana Trippiera koji je suspendiran na 10 tjedana iz svih nogometnih natjecanja.

Engleski nogometni savez (FA) je u prosincu kaznio suigrača hrvatskih reprezentativaca Šime Vrsaljka i Ive Grbića suspenzijom na 10 tjedana, te 95.000 dolara zbog kršenja pravila klađenja.

Trippier je naime, otkrio svojim prijateljima kako će preseliti iz Tottenhama u Atletico što su oni iskoristili za klađenje, čime je prekršio pravila koja zabranjuju pružanje informacija trećim stranama.

Atletico se žalio na odluku FA-a, kazavši kako se na njih ne bi trebala odnositi zabrana engleskih nogometnih vlasti, no FIFA je odbacila žalbu.

Engleski branič je zbog zabrane propustio dvije utakmice La Lige, ali se vratio u sastav derbiju protiv Sevillle kojeg je Atletico dobio 2-0, a engleski branič upisao asistenciju. Sada ga očekuje još osam utakmica "hlađenja" sve do 28. veljače kada mu završava kazna.

Zbog kazne Trippier će propustiti i prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Chelsea koja je na rasporedu 23. veljače.

Trippierova suspenzija je prilika za Vrsaljka koji se nedavno vratio na teren nakon dugotrajne ozljede koljena.

Kopirati
Drag cursor here to close