Novčane kazne

FIFA kaznila Rusiju, Srbiju, Meksiko i Maroko

Najveću kaznu dobio je Maroko i to u iznosu od 65.000 švicarskih franaka zbog serije incidenata tijekom utakmice protiv Španjolske.
Sport / Nogomet | 01. 07. 2018. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FIFA je kaznila domaćina Svjetskog prvenstva Rusiju sa 10.000 švicarskih franaka zbog natpisa s diskriminatornim sadržajem kojeg su njeni navijači izvjesili na utakmici protiv Urugvaja (poraz 0-3).

Rusija u nedjelju u osmini finala, prvi put u povijesti od raspada Sovjetskog Saveza, igra protiv Španjolske.

FIFA je također kaznila Srbiju sa 20.000 švicarskih franaka zbog natpisa s "političkim i uvredljivim sadržajem" u porazu od Brazila (0-2) na stadionu Spartak u Moskvi. Srbija, koja je eliminirana u grupnoj fazi natjecanja, već je jednom kažnjena zbog sličnog sadržaja ranije na turniru, piše Hina.

Meksiko je kažnjen sa 15.000 švicarskih franaka zbog nemira koje su izazvali njihovi navijači bacanjem različitih predmeta u porazu od Švedske (0-3).

Najveću kaznu dobio je Maroko i to u iznosu od 65.000 švicarskih franaka zbog serije incidenata tijekom utakmice protiv Španjolske (2-2), među kojima su neredi navijača kao i upad šest pripadnika stručnog stožera marokanske reprezentacije na teren nakon sučevog zvižduka za kraj utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close