Ulaganje

FIFA gradi stadion u Prnjavoru

Bit će izgrađena dva terena, jedan od umjetne i jedan od prirodne trave.
Sport / Nogomet | 26. 12. 2018. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prnjavor će iduće godine u okviru projekta FIFA gol dobiti stadion vrijedan 300.000 dolara, rekla je ministrica obitelji, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović.

Čestitala je načelniku općine Prnjavor Darku Tomašu i rukovodstvu Fudbalskog kluba "Ljubić" koji su se uspjeli izboriti za ovako značajan projekt.

''Jako je važno što će svjetska kuća nogometa izgraditi jedan ovako značajan kompleks u Prnjavor'', dodala je.

Predsjednik Nogometnog saveza Republike Srpske Mile Kovačević rekao je kako je pobjeda u projektu lijep poklon za mladost ove općine, za mlade bez obzira da li se bave nogometom ili sportom uopće.

Kovačević je napomenuo da će biti izgrađena dva terena, jedan od umjetne i jedan od prirodne trave.

''Mnogo je bilo sredina koje su aplicirale za ta sredstva. Mi smo nakon dužeg vremena odlučili da to bude Prnjavor zbog angažovanja rukovodstva opštine i FK 'LJubić'. Oni su ti koji su se kvalificirali dajući najbolja rješenja u realizaciji projekta'', rekao je Kovačević.

Naveo da je prirodno da će terene najviše koristiti sportaši iz Prnjavora, ali da će na njemu raditi i sportaši iz Republike Srpske, pa i regije.

''Imamo u planu da se tu ne grade samo dva terena nego i određeni prateći sadržaji kao što su svlačionice, dvije tribine od po 300 i 500 mjesta, hotelski objekti da bi projekt bio samoodrživ. Mislimo da šanse za to postoje i zato nam je potrebna pomoć ne samo lokalne zajednice već predsjednika Republike Srpske i Vlade Republike Srpske, da svi zajedno izgradimo priču koja će biti prepoznatljiva i izvan Republike Srpske'', istaknuo je Kovačević.

 

Kopirati
Drag cursor here to close