Liga nacija

Ferran Torres potopio Azzurre na San Siru

Gotov je talijanski povijesni niz od 37 utakmica bez poraza. Polufinale Lige nacija na San Siru završilo je rezultatom 2:1 za Španjolsku. Dvostruki strijelac bio je Ferran Torres.
Sport / Nogomet | 06. 10. 2021. u 22:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi finalist nogometne Lige nacija je Španjolska koja je na San Siru s 2-1 pobijedila Italiju, aktualnog europskog prvaka. U finalu će Španjolci igrati protiv pobjednika dvoboja Francuska - Belgija.

Španjolska je tako uzvratila „azzurrima“ za poraz u polufinalu Eura, ali je ujedno prekinula dugački, rekordni pobjednički niz Italije koja je izgubila nakon čak 37 susreta bez poraza. Isto tako, ovo je Talijanima bio prvi poraz u povijesti na San Siru.

U 17. minuti Alonso preko lijeve strane gura do Oyarzabala, Bonucci mu prilazi u blok, ali Baskijac je odlično zavrnuo nisku loptu prema sredini šesnaesterca. Na nju natrčava Ferran Torres i pogađa lijevi kut vrata Italije.

Španjolska potom osvaja posjed lopte i kontrolira utakmicu, da bi u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela povisili vodstvo. Akcija je počela preko lijevog boka, Alonso ubacuje za Sarabiju, ovaj glavom spušta na nogu Oyarzabalu koji iz prve nabacuje i pronalazi glavu Ferrana Torresa – 0:2.

Mladi igrač Manchester Cityja sada je na učinku od 11 pogodaka u zadnjih 15 utakmica za reprezentaciju.

Treba napomenuti da je kapetan Talijana Leonardo Bonucci prije toga dobio drugi žuti karton (41. minuta).

Na početku drugog dijela umjesto Bernardeschija u igru ulazi Giorgo Chiellini kako bi popunio rupu u obrani koju je ostavilo Bonuccijevo isključenje, a Španjolci i dalje dominiraju travnjakom.

Maros Alonso imao je veliku priliku da svoju odličnu izvedbu u 78. minuti okruni pogodkom, ali to mu nije dopustio Donnarumma.

U 83. minuti Španjolska izvodi korner, lopta je izbijena i kao brzi vlak pokupio ju je neumorni Federico Chiesa. Prohujao je pored braniča, izbio sam pred Simona i nesebično poslužio Lorenza Pellegrinija – 1:2.

Više od počasnoga gola s igračem manje ipak je bila nemoguća misija za Talijane. Španjolci sada čekaju pobjednika susreta Belgija - Francuska.

Najmlađi debitan Furije

Zabilježno je nekoliko zanimljivih statističkih podataka. Barcelonin igrač Gavi startao je u prvih 11 i sa svojih 17 godina i 62 dana postao najmlađi igrač u povijesti Furije. Tu titulu do sada je držao Angel Zubieta, koji je za reprezentaciju debitirao 1936. kao igrač Athletica Bilbao.

S druge strane, ovo je prva utakmica talijanske reprezentacije u kojoj je Gianluigi Donnarumma primio više od jednog gola. Fascinantan podatak s obzirom da je mladom vrataru Azzurra ovo bio već 37 nastup za nacionalnu vrstu.

Kopirati
Drag cursor here to close